Casa Albă s-a consultat cu producătorii de arme și caută soluții la cele mai urgente amenințări: dronele și minele rusești din Ucraina

Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:
Drona kamikaze rusă „Lancet”
Drona kamikaze rusă „Lancet”

Oficiali ai administrației Biden, în frunte cu Jake Sullivan, șeful Consiliului de Securitate Națională, au convocat o întâlnire cu mai multe companii care ar putea ajuta Ucraina ”să depășească provocări tehnologice cheie”.

Luni, 8 ianuarie, Consiliul Naţional de Securitate al Administraţiei Preşedintelui SUA a avut o întâlnire cu şefii companiilor de capital de risc, tehnologie şi apărare. Aceștia au discutat despre utilizarea eficientă a echipamentelor americane inovatoare, care să vină în sprijinul Ucrainei.

După cum relatează Reuters, făcând referire la sursele sale, întâlnirea a durat aproape 5 ore.

 

Sisteme anti-drone și de deminare

 

„Conversația s-a axat pe o serie de sisteme, în special pe sisteme aeriene fără pilot, asupra modului de contracarare a sistemelor de drone, precum și asupra problemei deminarii”, a declarat unul dintre oficiali reporterilor.

Un alt oficial al administrației Biden a declarat că întâlnirea a fost convocată de Jake Sullivan, președintele Consiliului de Securitate Națională de la Casa Albă, pentru a găsi soluții rapide care să ajute Ucraina ”să depășească aceste provocări tehnologice cheie”  care blochează progresul și inițiativa ucrainenilor pe câmpul de luptă".

Printre antreprenorii prezenți la întâlnire s-au numărat șefii Fortem Aerospace (activează în domeniul securității - protecția spațiului aerian pentru detectarea și distrugerea dronelor periculoase), șefii companiilor de apărare Palantir Technologies și Anduril Industries, precum și producătorul de drone Skydio.

Există un pericol foarte real ca  Ucraina să-și epuizeze stocurile existente de muniții antiaeriene  în următoarele săptămâni. Acest lucru se datorează faptului că un ajutor militar suplimentar al SUA și al UE pentru Ucraina este în prezent pus în discuție din cauza „obstacolelor politice”.

Furnizarea de sisteme de apărare aeriană și rachete ale acestora de la aliații occidentali este esențială pentru apărarea Ucrainei, deoarece forțele de ocupație încearcă să se adapteze la capacitățile actuale ale scutului aerian ucrainean.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel