Trump ordonă desecretizarea de noi informaţii privind amestecul Rusiei în alegerile americane

S.I. Catalin |
Data publicării:
Presedintele SUA, Donald Trump
Presedintele SUA, Donald Trump

Preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, a ordonat luni Departamentului Justiţiei să desecretizeze noi informaţii privind ancheta presupusului amestec al Rusiei în alegerile americane.

Casa Albă a anunţat că Departamentul Justiţiei şi şeful comunităţii naţionale de informaţii trebuie să facă publice încă 20 de pagini de rezultate ale mandatelor de supraveghere obţinute de Biroul Federal de Investigaţii (FBI) legate de fostul consilier de campanie Carter Page, transmite Reuters.

De asemenea, FBI trebuie să prezinte rapoartele interogatoriilor lui Bruce Ohr, oficial din cadrul Departamentului Justiţiei, din cadrul anchetei referitoare la Rusia, a precizat purtătoarea de cuvânt a preşedinţiei americane, Sarah Sanders.

Preşedintele Trump a cerut şi publicarea în formă neredactată a mesajelor text privind aceeaşi anchetă trimise de fostul director al FBI James Comey fostului său adjunct Andrew McCabe şi altor oficiali.

Departamentul Justiţiei a comunicat că acţionează pentru aducerea la îndeplinire a ordinului prezidenţial, un act care "declanşează un proces de revizuire a desecretizării efectuat de diferite agenţii din cadrul comunităţii de informaţii, împreună cu avocatul Casei Albe, pentru a încerca să garanteze siguranţa intereselor de securitate naţională".

"Departamentul şi Biroul Federal de Investigaţii colaborează deja cu Directorul pentru Informaţiile Naţionale pentru a se conforma ordinului preşedintelui", a precizat un purtător de cuvânt. 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel