Casa Albă: Joe Biden nu intenţionează să trimită unilateral militari americani în Ucraina

DefenseRomania Team |
Data publicării:

Casa Alba a precizat în urmă cu câteva minute, într-un comunicat de presă transmis agenţiei Reuters, că preşedintele Statelor Unite, Joe Biden, nu intenţionează să trimită unilateral militari americani în Ucraina. 

"Ca să fie clar: nu există nicio intenţie sau interes sau dorinţă a preşedintelui de a trimite militari în Ucraina. NATO este un forum pentru sprijinul partenerilor noştri şi a ţărilor din flancul estic şi atenţia este în această direcţie", se precizează în comunicatul de presă al Casei Albe.

Agenţiei de presă Reuters, reaminteşte că Statele Unite au pus în stare de alertă 8500 de militari pentru a da încredere NATO care se confrunta cu presiuni de securitate, pe fondul concentrării de trupe ruse în jurul graniţelor Ucrainei.

În cursul acestei zile, Jonathan Finer, adjunct al consilierului naţional pentru securitate al SUA, a precizat că decizia privind orice eventuale desfăşurări de forţe militare legate de criza actuală în relaţiile Rusiei cu Ucraina va reveni NATO. 

Într-un interviu acordat CNN, Finer a precizat că "alianţa va lua decizii privind modificarea situaţiei forţelor, dar acestea sunt gata de acţiune imediat ce primesc ordin, când decide alianţa".

Întrebat dacă militarii ar putea fi desfăşuraţi înaintea oricărei incursiuni ruse în Ucraina, oficialul a răspuns: "Cred că nu eliminăm nici o opţiune în această privinţă".

El a precizat că efectivele NATO "nu vor fi desfăşurate decât pe teritoriul aliat (...) însă calendarul şi luarea deciziilor vor fi lăsate în seama alianţei, cu consultarea completă a tuturor aliaţilor noştri".

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel