Casa Albă despre recentele bombardamente rusești: Noi întârzieri în transferul de sisteme de apărare antiaeriană către Ucraina "sunt nejustificate"

DefenseRomania Team |
Data publicării:
Sistem Patriot/ Foto: US Army, 5th Battalion 7th Air Defense Artillery Regiment, flickr
Sistem Patriot/ Foto: US Army, 5th Battalion 7th Air Defense Artillery Regiment, flickr

Statele Unite au condamnat recentele "atacuri brutale" pe care Rusia le-a efectuat, în noaptea de 22 martie, asupra orașelor ucrainene și a infrastructurii civile și au cerut furnizarea imediată de sisteme de apărare aeriană Ucrainei.

Purtătorul de cuvânt al Consiliului Național de Securitate al SUA, Adrienne Watson, a declarat: "Condamnăm atacurile brutale ale Rusiei asupra orașelor ucrainene și a infrastructurii civile, despre care Ucraina raportează că sunt cele mai mari atacuri aeriene rusești la scară largă împotriva rețelei energetice ucrainene de la începutul acestui război".

Watson a declarat că este urgent să se furnizeze Ucrainei rachete interceptoare pentru sistemele sale de apărare aeriană.

,,Este esențial să furnizăm cât mai repede posibil interceptoare suplimentare pentru sistemele de apărare aeriană", a spus ea într-o declarație. - "Vorbim despre vieți omenesti. Orice întârziere suplimentară este de acceptat".

Watson a cerut Camerei Reprezentanților din SUA să aprobe imediat o lege suplimentară de ajutor pentru Ucraina - pentru a furniza echipamentele de care aceasta are nevoie.

Solicitarea președintelui american Joe Biden pentru asistență suplimentară pentru Ucraina include o finanțare de 60 de miliarde de dolari. Această solicitare a fost aprobată de Senat, dar cealaltă cameră a Congresului, Camera Reprezentanților, nu a supus la vot proiectul de lege.

Peste 90 de rachete și 60 de drone iraniene au fost folosite de Rusia într-un bombardament de amploare asupra teritoriului ucrainean în noaptea de 22 martie, a declarat președintele ucrainean Volodimir Zelenski.

Zelenski și reprezentanți ai comunității internaționale, printre care Maia Sandu, președintele lituanian Gitanas Nausėda și ambasadorul SUA în Ucraina, Bridget Brink, au cerut ca Ucraina să primească cât mai curând posibil armele și sistemele de apărare aeriană necesare.

Înaltul Reprezentant al UE pentru afaceri externe și politica de securitate, Josep Borrell, a cerut oprirea atacurilor Rusiei împotriva populației și a infrastructurii energetice ucrainene.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel