Washingtonul a asigurat Kievul de sprijinul Statelor Unite pentru suveranitatea Ucrainei

S.I. Catalin |
Data publicării:

Consilierul pentru securitate naţională al Casei Albe, Jake Sullivan, a confirmat luni, într-o convorbire telefonică cu şeful administraţiei prezidenţiale ucrainene, Andrii Yermak, sprijinul SUA pentru suveranitatea Ucrainei şi integritatea sa teritorială, conform unui comunicat de presă al Casei Albe, citat de Reuters.

Jake Sullivan a comunicat, de asemenea, angajamentul Washingtonului de a sprijini planul de combatere a corupţiei al preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski şi agenda sa de reformă, potrivit informării de presă.

Conform sursei citate, consilierul pentru securitate naţională Jake Sullivan i-a comunicat interlocutorului său de la Kiev sprijinul neclintit al SUA pentru Ucraina, care se confruntă cu o "agresiune continuă", referire indirectă la acţiunile Rusiei.

Ucraina şi Rusia se află pe poziţii antagonice după anexarea peninsulei ucrainene Crimeea de către Rusia în 2014 şi acordarea de sprijin rebelilor separatişti din regiunea estică Donbas de către Moscova, într-un conflict despre care Kiev afirmă că a ucis 14.000 de persoane. 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel