Cartierul general al armatei ucrainene: Rusia a pierdut 40% din forţele militare alocate invaziei

DefenseRomania Team |
Data publicării:

Cartierul general al armatei ucrainene a precizat miercuri că Rusia a pierdut până la 40% din forţele militare alocate invaziei, transmite DPA.

Unităţi ruse fie au fost nimicite, fie şi-au pierdut capacitatea de luptă, arată un ordin de zi, fără a preciza alte cifre.

Potrivit Agerpres, agenţia DPA nu a reuşit să verifice informaţiile în mod independent.

În Ucraina, cea mai gravă situaţie este în continuare cea din zona oraşului-port Mariupol de la Marea Azov, unde militarii ruşi încearcă să instaleze o blocadă dinspre periferiile de vest şi de est. Comunicatul ucrainean afirmă că ruşii suferă "pierderi grele" în zonă.

Autorităţile ucrainene afirmă că marţi au reuşit să se refugieze în zone sigure circa 20.000 de locuitori din Mariupol şi 30.000 de civili în total din zonele ameninţate. Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a declarat că trupele ruse blochează în continuare ajutoarele umanitare trimise către Mariupol.

În regiunea Odesa, nave militare ruseşti bombardează coasta, însă potrivit ministrului de interne ucrainean Anton Gheraşcenko nu a avut loc nicio încercare de debarcare.

Negocierile ruso-ucrainene urmau să se reia miercuri. Zelenski a apreciat că cererile încep să fie mai realiste, dar a avertizat că va mai dura până când partea ucraineană va fi satisfăcută de rezultatele tratativelor.

Marţi, prim-miniştrii polonez, ceh şi sloven au făcut împreună o vizită la Kiev, ca un gest de solidaritate cu Ucraina, şi l-au asigurat pe Zelenski de sprijinul lor. 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel