Carabinierii italieni au destructurat o organizație care se ocupa cu trimiterea de mercenari proruși în Donbas

Cristian Soare / 01 aug 2018 / 18:49

Carabinierii italieni au destructurat o organizație care se ocupa de recrutarea și trimiterea de mercenari proruși în Donbas, scrie La Repubblica, citat de pagina de rusia.

Operațiunea a fost coordonata de Procuratura din Genova (regiunea Liguria), iar arestările au avut loc la Milano, Parma și Avellino.

Ancheta procuraturii genoveze vizează 15 persoane. Forțele de ordine au reușit să aresteze trei recrutori, dintre care unul este cetățean al Albaniei și altul al Moldovei. În cazul altor trei persoane, care se afla probabil în Donbas, s-au emis mandate de arestare.

Cei șase sunt acuzați de ,,recrutare de mercenari cu scopul participarii la un conflict militar în străinătate”.

Destructurarea organizațiilor criminale implicate în recrutarea de mercenari în Donbas a fost precedată de o investigație a procuraturii derulată în cazul forțelor de extrema dreapta din Liguria.

În special, politistii care au urmărit postările de pe rețeaua socială ale lui Andrea Palmeri (in foto, primul din stanga), unul dintre foștii activiști ai organizației de extremă dreapta „Bulldog“, au aflat că acesta este angajat în recrutarea și finanțarea mercenarior prorusi pentru razboiul din estul Ucrainei.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy