Carabinierii italieni au destructurat o organizație care se ocupa cu trimiterea de mercenari proruși în Donbas

Cristian Soare |
Data publicării:

Carabinierii italieni au destructurat o organizație care se ocupa de recrutarea și trimiterea de mercenari proruși în Donbas, scrie La Repubblica, citat de pagina de rusia.

Operațiunea a fost coordonata de Procuratura din Genova (regiunea Liguria), iar arestările au avut loc la Milano, Parma și Avellino.

Ancheta procuraturii genoveze vizează 15 persoane. Forțele de ordine au reușit să aresteze trei recrutori, dintre care unul este cetățean al Albaniei și altul al Moldovei. În cazul altor trei persoane, care se afla probabil în Donbas, s-au emis mandate de arestare.

Cei șase sunt acuzați de ,,recrutare de mercenari cu scopul participarii la un conflict militar în străinătate”.

Destructurarea organizațiilor criminale implicate în recrutarea de mercenari în Donbas a fost precedată de o investigație a procuraturii derulată în cazul forțelor de extrema dreapta din Liguria.

În special, politistii care au urmărit postările de pe rețeaua socială ale lui Andrea Palmeri (in foto, primul din stanga), unul dintre foștii activiști ai organizației de extremă dreapta „Bulldog“, au aflat că acesta este angajat în recrutarea și finanțarea mercenarior prorusi pentru razboiul din estul Ucrainei.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel