Când incompetenţa îşi spune cuvântul: Militarii ruşi au avariat cinci noi vehicule militare Z-STS Akhmat pe podul din Crimeea (Foto)

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:

Direcția Principală de Informații (GUR) a Ministerului ucrainean al Apărării din Rusia a relatat cu bucurie despre un incident care a avut loc pe 26 martie şi în care au fost implicate cinci vehicule blindate ale forţelor ruse de ocupaţie. Potrivit rapoartelor, un convoi format din cinci vehicule militare Z-STS Akhmat, aparținând Brigăzii 34 de Pușcași a Forţelor Armate Ruse, traversa podul Kerci care leagă peninsula ucraineană ocupată Crimeea de Rusia, în direcția peninsulei, pentru a se alătura unei alte brigăzi care trebuia să ajungă în zona de conflict, dar în momentul deplasării acestea au fost implicate într-un accident în lanţ.

Armata rusă a pierdut cinci vehicule tactice blindate Z-STS Akhmat pe podul din Crimeea, potrivit Direcției principale de informații (GUR) a Ministerului ucrainean al Apărării.

"Cinci vehicule blindate ale teroriștilor ruși Z-STS Akhmat nu au ajuns în zona de luptă. La 26 martie, un convoi de cinci vehicule Z-STS ale Brigăzii 34 de Pușcași traversa podul în direcția Peninsulei Crimeea ocupate", se arată în raport GUR.

Direcția Principală de Informații (GUR) a Ministerului ucrainean al Apărării accidentul în care au fost implicate cele cinci vehicule tactice blindate Z-STS Akhmat s-a produs pe fondul "depășirii limitei de viteză și a nepăstrării unei distanțe de siguranță atunci când conduceau în convoi".

Potrivit publicaţiei ucrainene KyivPost, Brigada 34 de Pușcași este o unitate relativ nouă a armatei ruse. Acesta brigada a fost formată în 2007 și are în mod normal baza la Storozhevaya, la 320 km sud de Moscova. Brigadă, cu cele trei batalioane și aproximativ 1.000 de soldați, este o unitate specializată, având ca misiune principală desfășurarea de operațiuni militare în zone montane. Mass-media ucraineana susţine că militarii acestei brigăzi au operat în luna iulie Herson și au făcut un număr mare de victime.

Z-STS Akhmat este unul dintre cele mai noi vehicule tactice blindate pe care le-a fabricat compania rusă Remdizel. Acesta vehicul blindat este construit pe șasiul 6×6 al unui camion militar KamAZ-5350.

Vehiculul blindat a fost proiectat special la ordinul forțelor de securitate cecene după începerea războiului din Ucraina. Pe 9 mai, vehiculele au fost prezentate la o paradă militară care a avut loc în Groznîi și apoi trimise pe linia frontului.

Z-STS Akhmat a fost dezvoltat într-un timp record, de la conceptul inițial de proiectare până la prima livrare către forțele de securitate cecene a durat doar patru luni.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel