Când ai nevoie de un codebitor pentru a accesa un împrumut?

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:

Pot exista numeroase situații în care poți avea nevoie de un împrumut, si poti accesa unul rapid cum ar fi un credit cu selfie de la Credius.

Un astfel de împrumut poate fi obținut online, în doar 5 minute, cu ajutorul Credius și a variantei de credite online rapide.   

Cu toate acestea, în cadrul fiecărei variante trebuie îndeplinite anumite criterii și condiții pentru creditare. Printre acestea se numără valoarea venitului mediu lunar. În cazul în care se dovedește că suma finanțelor lunare încasate nu este suficientă pentru accesarea împrumutului dorit, poți lua în vedere un codebitor.  

Află din rândurile de mai jos ce este un codebitor, cum te ajută și când este necesar să apelezi la un astfel de ajutor.  

Ce este un codebitor?

Un codebitor este o persoană care împărtășește responsabilitatea pentru o datorie și poate fi răspunzătoare dacă cealaltă parte implicată nu plătește la timp. Codebitorul trebuie să fie de acord cu obligațiile comune și nu poate fi adăugat la o datorie, fără consimțământ sau un aranjament prealabil.  

Ceea ce este important de reținut este faptul că nu este obligatoriu să existe un singur codebitor în cazul unui împrumut. Pot exista și mai mulți, indiferent că este vorba despre un credit ipotecar sau de altă natură. 

În conformitate cu termenii contractului de datorie, debitorul principal este responsabil pentru rambursare, dar dacă apare o problemă, creditorul poate căuta codebitorul, pentru plata ratelor lunare. În caz de neplată, codebitorul este responsabil pentru soldul datoriei.  

De aceea, cel mai bine este să te implici în acest fel de obligații financiare doar pentru persoanele de încredere, precum sunt rudele.  

Când ai nevoie de un codebitor? 

Atunci când ai un venit lunar mic este foarte greu să împrumuți sume mari de la instituțiile financiare. De aceea, dacă dorești să accesezi o sumă importantă de bani, poți apela la ajutorul unui codebitor.  

Un codebitor este persoana care participă alături de tine la aprobarea unui credit, prin adăugarea venitului propriu la calculul final al acestuia. Suma împrumutată este calculată în funcție de ambele venituri, adică cel al debitorului și cel al codebitorului.   

În concluzie, dacă îți dorești să beneficiezi de o anumită sumă de bani, însă venitul lunar nu te ajută să o accesezi, caută o persoană de încredere, care consideri că ți-ar întinde o mână de ajutor, astfel încât obții împrumutul de care ai nevoie.  

Poți de exemplu, să alegi unul dintre părinți, fratele, sora sau o altă rudă apropiată, care consideri că îți poate accepta propunerea. Cel mai bine este să apelezi întâi la ajutorul acestora, iar dacă nu se poate, să îți îndrepți atenția către unul dintre cei mai buni prieteni.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel