Cancelarul Olaf Scholz: Vladimir Putin nu consideră o eroare războiul din Ucraina

Darius Muresan |
Data publicării:
Președintele rus Vladimir Putin, în timp ce inspecta o armă de asalt Kalașnikov. Sursă foto: Kremlin.ru
Președintele rus Vladimir Putin, în timp ce inspecta o armă de asalt Kalașnikov. Sursă foto: Kremlin.ru

Vladimir Putin nu consideră războiul din Ucraina drept o 'eroare', a afirmat miercuri cancelarul german Olaf Scholz, într-o conferinţă de presă în care a fost întrebat despre discuţia avută în urmă cu o zi cu preşedintele rus, transmite Agerpres, care citează AFP.

'Din păcate, nu pot să vă spun acum că există o conştientizare în creştere că a fost o eroare să se înceapă acest război', a spus Scholz la Berlin.

Potrivit cancelarului, opinia lui Putin nu este pe cale să se schimbe: 'Nimic nu lasă să se creadă că o poziţie nouă este pe cale să apară acolo', a afirmat Scholz, care a avut marţi o convorbire telefonică de 90 de minute cu preşedintele rus.

Olaf Scholz a mai spus că este 'corect' să se discute şi fiecare să spună ceea ce are de spus. 'Pentru că sunt ferm convins că Rusia trebuie să se retragă, că trupele sale trebuie să se retragă, pentru ca pacea să aibă o şansă în această regiune', a insistat el.

'Şi, cu fiecare zi, devine tot mai clar că este singura perspectivă' posibilă, a adăugat cancelarul german, punctând că 'trebuie să discutăm despre aceasta'.

În discuţia de marţi, Scholz i-a cerut lui Putin să ordone 'retragerea completă' din Ucraina a forţelor ruse, puse în dificultate de o contraofensivă.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel