Cancelarul Austriei Karl Nehammer a refuzat întrebările jurnaliștilor români despre aderarea României la Schengen

Darius Muresan |
Data actualizării: | Data publicării:
Karl Nehammer, cancelarul Austriei. Foto: Karl Nehammer @OfficialFacebook
Karl Nehammer, cancelarul Austriei. Foto: Karl Nehammer @OfficialFacebook

Cancelarul Austriei Karl Nehammer a dat de înțeles că Viena se va opune prin veto aderării României și Bulgariei la Schengen, iar în cadrul conferinței de presă a refuzat să răspundă întrebărilor puse de jurnaliștii români. 

Vizibil iritat de întrebările presei din România, Karl Nehammer a părăsit conferința. 

Televiziunile Antena 3 CNN și Digi 24 au jurnaliști la Viena. Dacă jurnaliștilor austrieci le-a răspuns, Nehammer a refuzat întrebările în engleză ale presei noastre.

„Puteți explica de ce sunteți de acord cu Croația în Schengen, dar nu cu Bulgaria și România?”, au insistat jurnaliștii români, care au prezentat cifre ale faptului că, paradoxal, majoritatea migranților ajung în Austria chiar prin Croația.

Întrebările au fost ignorate de cancelarul austriac, care a părăsit conferința.

În cadrul acestei scurte conferințe pe care a avut-o cu Manfred Weber (șeful PPE, partid politic european din care formațiunea aflată la guvernare în Austria face parte), cancelarul austriac a dat de înțeles că poziția Austriei nu se schimbă.  El a spus că e nevoie de un alt calendar de aderare, la primăvară. 

Tot azi, ministrul de interne al Austriei a reiterat mult mai direct la postul public de radio ORF, hotărârea ţării sale de a se opune prin veto aderării României şi Bulgariei la spaţiul Schengen, din cauza creşterii migraţiei ilegale anul acesta.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel