Canada va interzice vânzarea armelor de asalt după atacul din Nova Scotia

Darius Muresan |
Data actualizării: | Data publicării:
Foto: Imagine din magazinul de arme Martin B. Retting, Los Angeles, SUA. Sursă foto: Facebook Martin B. Retting
Foto: Imagine din magazinul de arme Martin B. Retting, Los Angeles, SUA. Sursă foto: Facebook Martin B. Retting

Premierul canadian Justin Trudeau a promis marţi că va acţiona rapid pentru interzicerea vânzării armelor de asalt de tip militar după ce incidentul mortal din estul Canadei a reînnoit apelurile pentru măsuri mai stricte privind controlul armelor, relatează Agerpres, potrivit DPA.

Bilanţul atacului comis în weekend în Nova Scotia a ajuns la 20 de morţi. Poliţia se aşteaptă ca bilanţul să crească pe măsură ce continuă cercetările în urma atacului armat care a fost comis timp de 12 ore.

În cursul unei conferinţe de presă zilnice, la Ottawa, premierul Trudeau a declarat că guvernul liberal urma să introducă legislaţia propusă atunci când parlamentul a fost suspendat din cauza pandemiei de coronavirus.

Guvernul liberal minoritar examinează ''calea cea bună şi momentul potrivit pentru a continua'' acest demers, a menţionat Trudeau.

Acesta a fost cel mai grav incident armat de acest tip din istoria Canadei, consemnează agenţiile internaţionale de presă.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel