Canada cumpără sisteme de apărare aeriană NASAMS pentru Ucraina

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:
NASAMS - sistem de apărare aeriană, dezvoltat și fabricat în comun ca parte a unui parteneriat între compania americană Raytheon și compania norvegiană Kongsberg Defence. Sursa foto: Raytheon Technologies
NASAMS - sistem de apărare aeriană, dezvoltat și fabricat în comun ca parte a unui parteneriat între compania americană Raytheon și compania norvegiană Kongsberg Defence. Sursa foto: Raytheon Technologies

Canada cumpără sisteme de apărare antiaeriană NASAMS pentru Forțele Armate Ucrainene. Achiziționarea sistemelor de apărare antiaeriană NASAMS a fost anunțată de Anita Anand, ministrul canadian al Apărării, la scurt timp după o discuţie telefonică avut cu Oleksii Reznikov, ministrul ucrainean al Apărării.

Ministrul canadian al Apărării a scris pe contul său de Twitter că a vorbit cu omologul sau ucraineana în această.

,,Sistemele de apărare aeriană sunt prioritatea principală a Ucrainei. Acesta este motivul pentru care Canada achiziționează un sistem avansat de rachete sol-aer (NASAMS) din Statele Unite pentru a-l dona Ucrainei", a scris Anita Anand pe Twitter.

Potrivit publicaţiei ucrainene Militarny, Ucraina are deja două sisteme de apărare antiaeriană NASAMS transmise de SUA ca parte a ajutorului militar internațional acordat în octombrie 2022.

Anita Anand nu a precizat când vor fi transferate Ucrainei sistemele NASAMS "canadiene". Ținând cont de declarația ei potrivit căreia aceste sisteme vor fi fabricate de Raytheon Technologies de la zero, procesul de fabricație poate dura ceva timp.

Reamintim că Pentagonul a semnat un contract de 1,2 miliarde de dolari cu Raytheon Technologies pentru a produce cele șase sisteme suplimentare de apărare aeriană NASAMS pe care SUA vrea să le ofere Forțele Armate ale Ucrainei.

Contractul de 1,2 miliarde de dolari include producția de lansatoare, echipamente conexe, piese de schimb, instruirea personalului militar ucrainean care va opera sistemele NASAMS și alte servicii.

Departamentul american al Apărării (DoD) a menționat că data  finalizării celor șase sisteme NASAMS este noiembrie 2025. Astfel, în total, Washingtonul intenționează să furnizeze Ucrainei opt astfel de sisteme de apărare aeriană.

Anterior, secretarul american al Apărării, Lloyd Austin, a susţinut că sistemele de apărare aeriană furnizate de Statele Unite și-au demonstrat eficiența în interceptarea rachetelor rusești în timpul atacurilor cu rachete rusești asupra Ucrainei din 15 noiembrie.

"Ca un exemplu despre cât de utile sunt donațiile noastre, putem indica sistemele de apărare aeriană NASAMS care funcționează deja în Ucraina. Acestea au demonstrat un succes de 100% în interceptarea rachetelor rusești în timpul bombardamentelor", a declarat Austin în luna noiembrie a anului trecut.

 

 

 

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel