Canada a promis un nou ajutor militar Ucrainei

premierul canadian, Justin Trudeau
premierul canadian, Justin Trudeau

Canada a impus marți noi sancțiuni pentru invazia Ucrainei de către Rusia și a promis un nou sprijin militar Kievului după ce premierul Justin Trudeau s-a întâlnit cu premierul ucrainean Denis Shmîhal la Toronto.

În timp ce cei doi lideri se întâlneau, site-ul oficial al lui Trudeau a fost blocat, iar serviciul de spionaj al Canadei a confirmat că „unele” alte site-uri guvernamentale erau și ele offline.

Trudeau a spus că Canada impune, de asemenea, sancțiuni asupra nouă entități legate de sectorul financiar al Belarusului pentru a presă în continuare „asociații” Rusiei în Belarus.

Canada va trimite 21.000 de puști de asalt, 38 de mitraliere și 2,4 milioane de cartușe de muniție în Ucraina, în timp ce noile sancțiuni ar viza 14 indivizi ruși și 34 de entități.

„Vom continua să sprijinim Ucraina cu tot ce este necesar atât timp cât va fi necesar”, a spus Trudeau.

„Ucraina are parte de un sprijin extraordinar din partea Canadei în fiecare domeniu... Și apreciem cu adevărat asta”, a spus Shmîhal, cel mai înalt rang ucrainean care a vizitat Canada de la începutul războiului în urmă cu mai bine de un an.

Cei doi au discutat o serie de subiecte, inclusiv sprijin militar suplimentar și eforturi de reconstrucție în Ucraina, înainte de a semna o declarație comună privind modernizarea comerțului dintre cele două țări.

Site-ul oficial al premierului nu a fost disponibil marți dimineață. Trudeau a spus că atacurile cibernetice ale hackerilor ruși „nu sunt surprinzătoare”.

„Nu este neobișnuit ca hackerii ruși să atace țările care își arată sprijinul neclintit pentru Ucraina”, a spus Trudeau, adăugând că Canada nu va fi descurajată de astfel de atacuri.

„Suntem conștienți de rapoarte conform cărora unele site-uri web guvernamentale canadiane erau offline”, a declarat într-o declarație un purtător de cuvânt al Serviciului de Securitate a Comunicațiilor din Canada (CSE), făcând ecou comentariului lui Trudeau că nu este o întâmplare neobișnuită în țările vizitate de oficialii guvernamentali ucraineni.

„Deși aceste incidente atrag atenția, ele au un impact foarte mic asupra sistemelor afectate”, a spus un purtător de cuvânt al CSE.

Canada este unul dintre cei mai vocali aliați ai Ucrainei, care a oferit țării peste opt miliarde de dolari canadieni (5,94 miliarde de dolari) în ajutor financiar, militar, umanitar și de altă natură din ianuarie 2022, chiar înainte de invazia din februarie.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel