Canada a confirmat oficial transferul a 39 de transportoare blindate LAV Super Bison către Forţele Armate Ucrainene

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:

Canada va trimite 39 de transportoare blindate LAV Super Bison în Ucraina, în cursul acestei veri, pentru a ajuta Kievul să se apere în faţa invaziei rusești, a declarat joi ministrul canadian al Apărării, Anita Anand.

Noile transportoare blindate vor fi oferite Ucrainei ca parte a unui pachet de asistență militară care să ajute armata ucraineană să lupte împotriva forțelor de ocupație ale Federației Ruse.

Vehiculele blindate LAV II Super Bison erau destinate Armatei Canadei și erau în curs de livrare, dar vor fi transferate în schimb Forțelor Armate ale Ucrainei.

Ministrul canadian al Apărării, Anita Anand, a vizitat joi uzina companiei de apărare General Dynamics Land Systems-Canada. În cadrul vizitei, ministrul a confirmat angajamentul guvernului canadian de a transfera noi vehicule blindate în Ucraina.

Cele 39 de transportoare blindate LAV Super Bison care urmează să fie trimise în Ucraina - transfer anunțat de premierul Justin Trudeau la finalul summit-ului NATO de la Madrid de săptămâna trecută - sunt parte dintr-un pachet de asistență militară, în valoare de 500 de milioane de dolari canadieni.

Cele 39 de transportoare blindate care vor fi transferate Ucrainei, fac parte dintr-o comandă de 360 de LAV ACSV Super Bison a Forțelor Terestre canadiene (contract semnat  în septembrie 2019), prin care se va înlocui flotă mai veche compusă din 190 LAV II Bison și 270 de blindate șenilate M113.

Transportorul de trupe LAV ACSV Super Bison se bazează pe platforma LAV 6.0, o versiune îmbunătățită a LAV III, cu carcasa de dedesubt în formă de V dublu (Double-V hull) și scaune care atenuează energia, oferind un nivel ridicat de protecție împotriva amenințărilor balistice și minelor.

Vehiculul poate rula cu o viteză maximă de 100 km/h și are o autonomie maximă de 600 km, cu 150 de km mai mult, față de versiunea de bază LAV III. De asemenea și motorul, cu cei 450 CP, este mai puternic cu 100 CP.

Nu se cunoaște deocamdată ce armament va avea LAV ACSV Super Bison, dar LAV III este inițial echipat cu un tun automat de 25 de mm, o mitralieră de 7,62 mm jumelată (coaxială) cu tunul și încă o mitralieră de 5,56 sau 7,62 mm montată deasupra turelei, destinată, în special, pentru ținte aeriene.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel