Supraveghere militară și soldați americani la frontiera cu Mexicul

Eduard Pascu |
Data actualizării: | Data publicării:

Administrația Trump a trimis camere de supraveghere militare la granița dintre SUA și Mexic, ca răspuns la pandemia coronavirusului, deși tot mai puține persoane par să treacă ilegal, transmite Navy Times. 

Potrivit unor documente obținute de The Associated Press arată că Departamentul Apărării, la solicitarea Departamentului Securității Interne, a trimis 60 de camere mobile de supraveghere și 540 de militari în plus la granița din sud-vest în această lună.

Documentele sunt neclasificate și fac parte dintr-o prezentare PowerPoint creată săptămâna trecută pentru a-l informa pe generalul locotenent Laura J. Richardson, comandantul US Army North, unitatea care supravegheaza operațiunile militare la frontieră.

Camerele cu termoviziune vor rămâne aici până când se va încheia pandemia, a declarat Matthew Dyman, purtător de cuvânt la Protecția Vamilor și a Frontierelor, care se află în subordinea Departamentului Securității Interne. 

Conform documentelor, acum numărul camerelor mobile militare aflate la frontiera cu Mexicul se ridică la 192.

Trecerile ilegale au scăzut cu 77%, potrivit sursei citate. Cifrele din aprilie nu au fost încă prezentate, dar se așteaptă să fie și mai mici.

Donald Trump a anunţat o "pauză" de 60 de zile a imigraţiei care se va aplica cererilor de rezidenţă permanentă (green card), dar nu şi vizelor temporare de muncă

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel