Camera Reprezentanților a votat împotriva alăturării Rusiei la G7

Cătălin Costea |
Data publicării:

Pe 19 noiembrie, Camera Reprezentanților (camera inferioară) a Congresului SUA a adoptat un proiect de lege pentru menținerea Federației Rusiei în afara “Grupului celor șapte” G7 (inițial G8, cu participarea Rusiei).

Documentul prevede interzicerea utilizării fondurilor federale de către administrația de la Washington pentru a „sprijini sau ajuta participarea Rusiei la reuniunile G7 și restabilirea G8 cu participarea Federației Ruse”.

Potrivit proiectului de lege, măsurile adoptate încetează numai după ce secretarul de stat al SUA și directorul serviciilor de informații naționale pot da asigurări Congresului că Rusia „a oprit orice intervenție în alegerile din SUA sau în alte țări ale G7, NATO și statele UE”, își respectă pe deplin obligațiile în cadrul acordurilor de la Minsk, după ce ”oprește ocuparea ilegală a Crimeei ..., Osetiei de Sud și Abhaziei” și după ce „își retragere trupele și armele din Transnistria”, scrie Vocea Americii, varianta în limba rusă.

Urmează ca inițiativa să fie analizată de Senat, unde majoritatea aparține acum republicanilor. Dacă proiectul de lege va fi aprobat și de camera superioară, acesta va merge la șeful statului pentru semnare.

Anterior, în cursul lunii iunie, Franța a susținut că nu vede motive pentru refacerea formatului G8. „Franța consideră că motivele excluderii Rusiei din G8 nu au dispărut și se îndoiește de voința Moscovei de a se alătura grupului”, se menționează în comunicatul emis de partea franceză.

La acel moment, președintele american Donald Trump a susținut prezența Rusiei la G7, susținând că jumătate din subiectele reuniunilor G7 ar trebui discutate și cu Rusia.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel