Camera de Comerț Olandezo-Română: Aderarea la Schengen ar fi benefică pentru economia românească

Parlamentul European
Parlamentul European

Camera de Comerț Olandezo-Română (NRCC), înființată în 2006 pentru a consolida relațiile economice bilaterale dintre Țările de Jos și România, subliniază că aderarea României la spațiul Schengen ar fi benefică pentru economia românească.

Într-un comunicat emis DefenseRomania, Camera de Comerț Olandezo-Română (NRCC) precizează că „reprezentăm aproximativ 170 de membri, de la mari multinaționale la IMM-uri, și suntem mândri că facem parte din societatea românească”.

 

Olanda, unul din cei mai mari investitori străini din România

 

„Olanda a fost constant unul dintre cei mai mari investitori străini din România. La sfârșitul anului 2021, într-un clasament pe baza țării de origine a investitorului final, Țările de Jos s-au plasat pe locul șase, cu investiții străine directe de 4 miliarde euro, în timp ce valoarea totală a comerțului bilateral dintre cele două țări a atins un nivel de aproximativ 6,5 miliarde euro.

Misiunea NRCC este de a sprijini și promova comunitatea de afaceri olandeză-română. În ultimii ani, în nenumărate ocazii, am avut ocazia să ne angajăm într-un dialog constructiv cu înalți reprezentanți ai Guvernului României privind modalitățile de îmbunătățire a climatului de afaceri și investițional. Așteptăm cu nerăbdare să continuăm acest dialog în beneficiul întregii economii și societăți românești”, precizează sursa citată.

„Întrucât Olanda are o economie deschisă, comunitatea de afaceri olandeză-română înțelege pe deplin beneficiile economice ale unei piețe interne europene eficiente și salută pașii suplimentari în această direcție. În opinia noastră, aderarea la Schengen ar fi benefică pentru economia românească, aducând un potențial suplimentar de creștere și o integrare mai eficientă în lanțurile de aprovizionare europene. În acest sens, NRCC așteaptă cu interes rezultatul procesului de luare a deciziilor politice”, conchide NRCC.

 

Aderarea României la spațiul Schengen

 

În cursul lunii octombrie a fost adoptată la Strasbourg o rezoluție privind aderarea României și Bulgariei la Schengen.

În rezoluţie, adoptată cu 547 voturi pentru, 49 voturi contra şi 43 de abţineri, eurodeputaţii susţin că, până la sfârşitul anului 2022, Consiliul UE ar trebui să ia toate măsurile necesare pentru a adopta decizia privind admiterea României şi Bulgariei în spaţiul Schengen de liberă circulaţie.

Acest lucru ar trebui să asigure eliminarea controalelor asupra persoanelor la toate frontierele interne pentru ambele state membre în prima parte a anului 2023.

Rezoluția are caracter consultativ iar o decizie politică e așteptată în luna decembrie.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel