Cale liberă pentru Trump. Ron DeSantis, și-a anunțat retragerea din cursa prezidențială a SUA și îl va susține pe fostul președinte american

Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:
Photo source: Ron DeSantis @OfficialFacebook
Photo source: Ron DeSantis @OfficialFacebook

Guvernatorul Floridei, Ron DeSantis , a anunțat duminică, 21 ianuarie, că se retrage din cursa pentru nominalizarea la președinția republicană.

Guvernatorul Floridei, Ron DeSantis, perceput o vreme drept principalul rival al lui Donald Trump în cursa pentru nominalizarea republicană, a anunţat duminică că aruncă prosopul şi se raliază în spatele miliardarului în vederea alegerilor prezidenţiale din noiembrie, informează Agerpres, care citează AFP.

El își anulase toate interviurile televizate din weekend-ul trecut, ceea ce lăsa să se întrevadă decizia sa.

"Îmi suspend campania astăzi", a spus Ron DeSantis într-un clip video postat pe X (fostul Twitter)."Pentru mine este clar că majoritatea alegătorilor republicani din primare vor să îi dea o nouă şansă lui Donald Trump".

Guvernatorul Floridei și-a exprimat sprijinul pentru fostul președinte american Donald Trump, spunând că este „superior actualului președinte” Joe Biden.

 Este evident. Am promis că îl voi sprijini pe candidatul republican și mă voi ține de această promisiune. Am avut dezacorduri cu Donald Trump, cum ar fi referitor la pandemia de coronavirus", dar "Trump este mai bun decât actualul titular, Joe Biden", a adăugat Ron DeSantis.

Potrivit unui nou sondaj realizat de CNN și Universitatea din New Hampshire, DeSantis are doar 6% din votul republican al statului, în comparație cu 50% a lui Trump și 39% a fostului ambasador al SUA la Națiunile Unite Nikki Haley.

"Vreau să îi spun lui Ron că a condus o campanie foarte bună", a răspuns Nikki Haley, într-un clip video apărut în presa din New Hampshire şi redistribuit de candidat."Acum au mai rămas un tip şi o doamnă" în cursă, a subliniat ea.

Descris adesea drept vedeta în ascensiune a partidului său anul trecut, Ron DeSantis a pierdut treptat din dinamism.

Guvernatorul Ron DeSantis a făcut din Florida un laborator pentru ideile conservatoare şi a devenit cunoscut la nivel naţional în timpul pandemiei de Covid-19 printr-un discurs ostil măsurilor sanitare. 

La primele alegeri preliminarte din Iowa din 16 ianuarie, Trump a fost la distanță mare de cilalți contracandidați, câștigând 51,1%. DeSantis a ajuns pe locul al doilea cu 21,2%, iar Haley pe locul trei.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel