Bulgaria trimite armata la granița cu Turcia pentru a opri valul de migranți

Eduard Pascu / 28 feb 2020 / 14:47

Bulgaria este pregătită să desfăşoare la graniţa cu Turcia circa 1.000 de soldaţi şi echipamente militare pentru a opri afluxul de migranţi ilegali, a declarat ministrul bulgar al apărării, Krasimir Karacaceanov, după ce Turcia a anunţat că le va permite refugiaţilor sirieni să plece către Europa, informează Reuters.

Oficialul bulgar a mai precizat că, după acest anunţ al Turciei, poliţia de frontieră bulgară a oprit la graniţa turcă două grupuri de circa 30 de migranţi care încercau să pătrundă în Bulgaria, transmite Agerpres.

Guvernul de la Sofia a avertizat că nu va permite un aflux masiv de migranţi, mai ales în condiţiile în care la frontiere se iau măsuri preventive împotriva răspândirii coronavirusului.

După uciderea a 33 de soldaţi turci într-un atac aerian al forţelor guvernamentale siriene în regiunea Idlib, un oficial turc a declarat că, în aşteptarea sosirii iminente a refugiaţilor din această regiune, poliţia turcă, serviciile pazei de coastă şi de securitate a frontierei au primit ordinul de a-i lăsa pe refugiaţi să ajungă pe uscat şi mare în Europa.

În urma acestei declaraţii, UE a cerut Turciei să respecte acordul din anul 2016, prin care Ankara s-a angajat să stăvilească valul migrator în schimbul unui ajutor financiar din partea UE.

Aproximativ 3,6 milioane de refugiaţi se află în prezent în Turcia, majoritatea sirieni.

Vezi și: Turcia, prima decizie după uciderea soldaților în Siria. Erdogan deschide 'robinetul' de refugiați către Europa

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy