Bulgaria desfășoară în premieră un exercițiu de sprijin ca națiune gazdă

Gheorghiță Orjanu |
Data publicării:

În perioada 26 - 28 octombrie, la Academia Militară bulgară „G. S. Rakovski” a început exercițiul național asistat pe calculator privind desfășurarea activităților de sprijin, în calitate de țară gazdă, a forțelor aliate dislocate pe teritoriul Bulgariei.

Participarea la exercițiu include miniștri adjuncți și șefi de structuri departamentale dintr-un total de 14 ministere și agenții de stat, se precizează într-un comunicat al Ministerului Apărării de la Sofia.

Sprijinul țării gazdă este asistența civilă și militară oferită, în timp de pace, la criză sau pe timp de război, de către o țară, forțelor și organizațiilor aliate care operează sau trec prin teritoriul său.

Acest tip de exercițiu se desfășoară în premieră pentru Bulgaria și implică participarea a peste 70 de reprezentanți de la ministerele Apărare, Externe, Interne, Finanțe, Transporturi, Tehnologia Informației și Comunicații, Energie, Economie, Dezvoltare Regională și Lucrărilor Publice, Sănătate, Mediu și Ape, Agriculturii, Alimentație și Silvicultură, precum și de la Agenția de Stat pentru Securitate Națională, Agenția de Stat pentru e-Guvernare, Comisia de Stat pentru Securitate Informațională și Unitatea de Integrare a Forțelor NATO de pe teritoriul Bulgariei (BGR NFIU – Bulgaria NATO Forces Integration Unit).

Exercițiul va testa procedura elaborată de Ministerul Apărării pentru organizarea activităților de implementare a Planului național de sprijinire a forțelor aliate pe teritoriul Bulgariei. Potrivit comunicatului, în cadrul exercițiului va fi utilizat programul software de planificare și control JEMM (joint exercise management module) și mediul de simulare JCATS (joint conflict and tactical simulation).

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel