Bulgaria cere cetățenilor săi să părăsească imediat Republica Moldova

Maia Sandu, președintele Republicii Moldova. Sursă foto: Maia Sandu Facebook
Maia Sandu, președintele Republicii Moldova. Sursă foto: Maia Sandu Facebook

Ministerul de Externe al Bulgariei le cere cetățenilor aflați în Republica Moldova să părăsească țara cu orice mijloc de transport disponibil, relatează TVR care citează The Sofia Globe. 

Ministerul de Externe al Republicii Moldova a reacționat la anunț, menționând că anunțul este „o practică  frecvent întâlnită”.

Ministerul de Externe al Bulgariei și-a sfătuit cetățenii, în 28 aprilie, să nu călătorească în Republica Moldova, vorbind despre situația „complicată” din țară.

De asemenea, Ministerul bulgar de Externe le-a cerut cetățenilor aflați în Moldova să părăsească teritoriul acestei țări cu orice mijloc de transport disponibil, potrivit TVR, care citează The Sofia Globe.

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene din Republica Moldova a reacționat la anunțul omologilor bulgari, precizând că „anunțul difuzat de Centrul de criză al MAE bulgar face parte din protocolul de siguranță al acestei țări, ca urmare a înregistrării recente a incidentelor din regiunea transnistreană. Actualizarea avertismentelor de călătorie este o practică frecvent întâlnită, iar evaluarea oportunității atribuirii nivelurilor de alertă este stabilită în baza criteriilor naționale distincte”.

Separatiștii din Transnistria au susținut că au fost mai multe explozii în Ministerul Securității din Tirapol.

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a arătat că este „o situație complexă și tensionată” și că „noi suntem vigilenți, vom lua toate măsurile necesare pentru prevenirea unor escaladări, pentru întărirea securității statului și protejarea cetățenilor noștri”. Totodată, Maia Sandu a condamnat „orice provocări și tentative de a atrage Republica Moldova în acțiuni ce pot pune în pericol pacea în țară”.

Totodată, Ambasada Statelor Unite în Republica Moldova a emis, de asemenea, o avertizare către cetățenii săi, pentru a părăsi teritoriul regiunii separatiste Transnistria. Avertizarea a fost emisă în 27 aprilie. Ambasada SUA în R. Moldova a mai transmis că monitorizează „îndeaproape” situația.

 

 

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel