Buget Pentagon 2019. Congresul SUA a aprobat documentul

Mihai Ciobanu |
Data publicării:

A fost adoptat bugetul Pentagonului pentru anul 2019.

Congresul american a aprobat miercuri cu o majoritate netă un buget de 716,3 miliarde pentru Pentagon, accelerând cheltuielile militare şi întărind poziţia SUA în contextul disputei de la distanţă cu Rusia, informează AFP. Senatul a aprobat legea privind bugetul apărării (NDAA) pe 2019 cu 87 de voturi pentru şi zece împotrivă, la o săptămână după ce aceasta a fost adoptată de Camera reprezentanţilor cu 359 de voturi pentru şi 54 împotrivă. 

"Sunt recunoscător pentru hotărârea membrilor Congresului din cele două partide de a adopta NDAA în timp record în acest an", a comentat ministrul apărării, Jim Mattis, într-un comunicat. Legea deblochează 69 de miliarde de dolari pentru operaţiuni externe în curs (Afganistan, Siria, Irak, Somalia, etc.), prevede o creştere cu 2,6% a salariilor membrilor forţelor armate şi autorizează investiţii de zeci de miliarde de dolari în modernizarea forţelor navale, a celor aeriene şi a sistemelor defensive de rachete ale SUA. 

Pentru a nu risca ca preşedintele american să-şi folosească dreptul de veto, senatorii au renunţat la un amendament care ar fi blocat acordul administraţiei cu grupul de telecomunicaţii chinez ZTE care uşurează sancţiunile pentru încălcarea embargourilor împotriva Iranului şi Coreei de Nord.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel