Budapesta testează solidaritatea europenilor: Membru al Guvernului Federației Ruse, primit în Ungaria

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:
Péter Szijjártó și Ministrul rus al Sănătății, Mihail Murașko, facebook
Péter Szijjártó și Ministrul rus al Sănătății, Mihail Murașko, facebook

Ministrul rus al Sănătății, Mihail Murașko, a vizitat Budapesta miercuri, devenind primul ministru rus care a vizitat un stat membru al Uniunii Europene de la atacul asupra Ucrainei. Murașko a purtat discuții și cu ministrul ungar de externe Péter Szijjártó.

Murașko a venit la Budapesta pentru o conferință internațională de sănătate. Șeful diplomației ungare a subliniat în cadrul unei conferințe de presă comună că Ungaria va continua să coopereze cu Federația Rusă în domeniile care nu sunt acoperite de sancțiuni. „În special în domeniul aprovizionării cu energie, care este în interesul nostru național”, a spus Szijjártó.

Ministrul de externe ungar a lăudat că livrările de gaze naturale și petrol din Rusia sunt regulate. Anul acesta, Ungaria a importat din Rusia aproape 2,5 miliarde de metri cubi de gaze naturale și 2,2 milioane de tone de petrol.

„Menținerea cooperării ungaro-ruse în domeniul energiei este în mod clar în interesul Ungariei”, a subliniat el.

Szijjártó i-a mulțumit colegului său că, în timpul pandemiei de covid-19, Rusia a fost prima care a livrat Ungariei vaccinuri Sputnik V. „Am cumpărat un milion dintre aceste vaccinuri, care au salvat vieți umane. Nu vom uita niciodată asta, indiferent de situația geopolitică”, a adăugat el.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel