Pierderile Armatei ajung la 290.000 de militari morți sau răniți. Cu ”Wagner”, cifra crește la aproape 350.000 de combatanți

Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:
Armament al Armatei ruse / General Staff of the Armed Forces of Ukraine
Armament al Armatei ruse / General Staff of the Armed Forces of Ukraine

Rusia a pierdut aproape 300.000 de soldați de la începutul războiului pe scară largă cu Federația Rusă. Armata Ucrainei a rănit sau eliminat între 240.000 până la 290.000 de militari ruși pe câmpul de luptă, se arată în analiza informațiilor britanice din dimineața zilei de 22 octombrie.

Britanicii vin cu o precizare importantă: „Această cifră nu include grupul „Wagner” și batalioanele lor de prizonieri care au luptat în Bahmut”. Practic, dacă adăugăm pierderile Wagner, pierderile rușilor ajung la aproape 350.000 de oameni.

Reamintim că la începutul lunii mai, SUA estimau oficial că - doar la Bahmut - rușii au avut 100.000 de victime, inclusiv peste 20.000 de morți, iar jumătate din aceste pierderi au fost înregistrate în rândul mercenarilor Grupului Wagner. „Rușii au suferit peste 100.000 de victime în Bahmut”, declara Biden, la summitul G7 din mai, organizat în Japonia.

Structura de informații a Armatei britanice mai precizează în raportul său public că numărul grav răniți și de morți ajunge la cifre amețitoare: 150 mii până la 190 mii „pierderi permanente”, militari care nu se mai pot întoarce în serviciul de luptă.

Analiștii britanici mai spun că încercările Federației Ruse de a „cuceri” Avdiivka au jucat un rol semnificativ în statisticile relevante.

„Atacurile recente ale Rusiei asupra Avdiivka au dus la o creștere cu 90% a numărului zilnic de victime ale rușilor, potrivit Ministerului Apărării al Ucrainei”, se arată în raport.

În ciuda faptului că din februarie 2022, Rusia și-a mărit semnificativ grupările în Ucraina: parțial prin mobilizarea efectuată în toamna lui 2022, parțial prin „recrutare” în armata rusă în schimbul banilor - numărul total de răniți/lichidați. persoane (împreună cu cei, care vor mai putea lupta în viitor) este de aproximativ 240-290 de mii de oameni, subliniază Ministerul Apărării britanic.

 

Avdiivka, un nou Bahmut ca număr de pierderi umane pentru ruși

Militari ruși, luați prizonieri la începutul de la începutul războiului din Ucraina

Forţele ruse, în ciuda pierderilor grele, continuă să își desfăşoare trupele în zona oraşului ucrainean Avdiivka, precizează Institutul pentru Studiul Războiului (ISW).

Analiștii afirmă că trupele rusești deplasează forțe suplimentare în sectorul Avdiivka, în ciuda problemelor continue și a eșecului unei noi tentative de ofensivă care a avut loc în zilei de 19 şi 20 octombrie.

Trupele rusești întâmpină dificultăți în depășirea câmpurilor minate ucrainene în apropiere de Avdiivka și nu pot distruge complet logistica ucraineană, ceea ce permite comandamentului ucrainean să redistribuie rapid personalul în zonele critice.

Citește și: Rușii ignoră pierderile semnificative și continuă să desfășoare noi forțe lângă Avdiivka

Câte pierderi spune Statul Major ucrainean că înregistrează Federația Rusă 

Vă reamintim că datele serviciilor secrete britanice corespund situației generale a victimelor, care este raportată zilnic ucrainenilor de către Statul Major al Forțelor Armate ale Ucrainei. 

În dimineața zilei de 22 octombrie, ei au spus că 293.830 de ocupanți au fost eliminați în Ucraina . În timpul zilei, Forțele Armate ale Ucrainei au „distrus” 980 de inamici, 18 tancuri, 9 UAV, 1 apărare antiaeriană etc.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel