Brexit: Germania vrea o extindere a cooperării militare între UE şi Marea Britanie

S.I. Catalin |
Data publicării:

Ministrul german al apărării, Ursula von der Leyen, se declară în favoarea unei cooperări militare apropiate între Uniunea Europeană şi Marea Britanie, conform unor afirmaţii făcute miercuri, înaintea Conferinţei de Securitate de la Munchen ce va avea loc la sfârşitul săptămânii.

,,Acest lucru este în interesul nostru reciproc", a afirmat ea miercuri pentru DPA la Berlin.

Ursula von der Leyen a mai spus că intenţia sa de a deschide, vineri, această conferinţă internaţională de securitate cu omologul său britanic Gavin Williamson ar trebui înţeleasă ca un semnal în această direcţie.

Ieşirea prevăzută a Marii Britanii din UE a avut efecte negative în multe domenii, ,,însă în privinţa politicii de securitate avansăm mai apropiaţi ca oricând", a declarat Ursula von der Leyen.

,,Brexit-ul şi atitudinea de distanţare a preşedintelui american (Donald Trump) a accelerat faptul că ne construim propria uniune de apărare europeană. Asta întăreşte de asemenea statele europene în cadrul NATO", a mai spus ea.

Marea Britanie este foarte interesată să participe la anumite proiecte militare în Europa, a adăugat ministrul german al apărării.

,,Şi vrem să deschidem această uşă prin reglementări privind terţele părţi, la a căror finalizare se lucrează în prezent în comitete europene. Dar arată bine", a mai declarat ea.

,,Acest lucru înseamnă că Marea Britanie va fi de asemenea reprezentată în misiuni europene, dacă va dori asta", a subliniat Ursula von der Leyen, precizând că Londra este de asemenea interesată în proiecte privind armele.

Bazele unei Uniuni Europene a Apărării au fost deja puse în UE, a subliniat ea.

,,Obiectivul meu este să fim gata la timp pentru preşedinţia germană a Consiliului UE în a doua jumătate a lui 2020 cu Uniunea Europeană a Apărării, pentru a putea celebra finalizarea" proiectului, a declarat Ursula von der Leyen.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel