BREXIT. Acord privind apărarea după ieșirea Marii Britanii din UE

Darius Muresan |
Data actualizării: | Data publicării:
Premierul britanic, Theresa May
Premierul britanic, Theresa May

Uniunea Europeană a lansat un poriect care vizează viitoarea relație cu Regatul Unit, după ieșirea Marii Britanii din UE. 

Proiectul de acord cuprinde toate aspecte largi între cele două părți după Brexit. După acordul de principiu, proiectul urmează să fie aprobat de liderii UE și de prim-ministrul britanic Theresa May la un summit extraordinar care va avea loc la Bruxelles.

Documentul are 36 de pagini, informează janes.com, iar obiectivul este ca după Brexit să existe "un parteneriat ambițios, amplu, profund și flexibil" în domeniul apărării, securității, comerțului și cooperării economice, al aplicării legii, justiției penale, politicii externe și al altor sectoare.

În ceea ce privește apărarea, se precizează că relațiile viitoare ar trebui să beneficieze de cooperarea industrială și de cercetare în cadrul proiectelor europene de colaborare pentru a "promova interoperabilitatea și eficacitatea comună a forțelor lor armate".

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel