Bosnia, plan de acţiune pentru deveni membră în NATO

Sebastian Florea |
Data publicării:

NATO invită Bosnia să depună un plan de acţiune pentru a putea deveni membră.

Bosnia şi Herţegovina a primit îndemnuri de la miniştrii de externe ai ţărilor membre în Organizaţia Tratatului Atlanticului de Nord (NATO) pentru a avansa în aspiraţia ei de a deveni membră a Alianţei. De asemenea, i s-a cerut să depună un plan de acţiune care să detalieze o serie de reforme cerute în acest sens, informează dpa.

Acest pas este considerat mai mult unul simbolic, în condiţiile în care reprezentantul sârb din cadrul consiliului prezidenţial tripartit al acestei ţări, Milorad Dodik, este prorus şi se opune aderării Bosniei şi Herţegovina la NATO. Preşedinţia tripartită a Bosniei este asigurată de câte un reprezentant sârb, croat şi musulman bosniac.

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a declarat că miniştrii de externe din NATO sunt gata să accepte primul Program Naţional Anual al Bosniei, după două zile de negocieri la Bruxelles. Odată acceptat, planul îi va permite NATO să ajute Sarajevo să întreprindă o serie de reforme în domeniul politic, economic şi al apărării, pentru a se pregăti pentru statutul de membru al Alianţei. 'Acum depinde de Bosnia şi Herţegovina să facă pasul următor şi să decidă dacă să accepte această ofertă', a spus Stoltenberg.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel