Bosnia declară stare de urgenţă pentru a coordona măsurile împotriva coronavirusului

Eduard Pascu / 17 Martie 2020 / 17:22

Bosnia a declarat marţi stare de urgenţă ca urmare a pandemiei de coronavirus, măsură ce va permite coordonarea activităţilor de urgenţă sanitară între cele două entităţi autonome ale sale, Republica Srpska şi Federaţia croato-musulmană, a anunţat premierul bosniac Zoran Tegeltija, informează Reuters.

Ambele entităţi autonome declaraseră deja individual de luni starea de urgenţă şi au adoptat măsuri de prevenire a răspândirii coronavirusului. Bosnia are până în prezent 26 de cazuri de infectare cu coronavirusul SARS-CoV-2.

Premierul Zoran Tegeltija a declarat că în urma declarării stării de urgenţă Ministerul Securităţii va conduce un organism de coordonare la nivel statal. A fost de asemenea extinsă lista cu ţările ai căror cetăţeni au interdicţie de intrare în Bosnia, iar la graniţă vor fi instalate corturi pentru carantină, transmite Agerpres.

Republica Srpska şi Federaţia croato-musulmană au dispus luni izolarea pentru două săptămâni a tuturor persoanelor care le trec graniţele şi au interzis intrarea cetăţenilor din statele cele mai afectate de pandemia de coronavirus.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy