Bombardierele strategice B-52 vor continua să fie o piesă de rezistenţă a armatei SUA

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:
Bombardier strategic B-52, sursă: US Air Force
Bombardier strategic B-52, sursă: US Air Force

Forţele Aeriene ale SUA doresc să instaleze noi motoare pe bombardierele B-52. Bombardierele, construite la începutul anilor '60, ar putea rămân în serviciul US Air Force până în anul 2060, inplinind astfel o frumoasă vârstă de 100 de ani de activitate.

Noile motoare ar putea permite bombardierelor B-52 să zboare către orice punct de pe Pământ, fără alimentare suplimentare suplimentară cu combustibil. Astfel, flota de bombardiere strategice grele B-52H a US Air Force ar putea deveni o ''flotă centenar'', precizează PopularMechanics.

Fiecare B-52 este echipat cu opt motoare Pratt & Whitney TF33-PW-103

Forțele aeriene americane sunt interesate să achiziționeze peste 600 de motoare noi pentru bombardierele sale B-52, asigurându-se că - „Big Ugly Fella Fat", aşa cum mai sunt poreclite aceste eronave militare - mai poat fi operaţionale până în 2050 şi de ce nu chiar până la începutul anilor 2060, mai precizează sursa citată.

Flota actuală de bombardiere B-52H a Forțelor Aeriene este ultima dintre cele 744 bombardiere B-52 construite în timpul Războiului Rece. Astfel, cele 75 dintre modelele -H sunt împărţite astfel: 57 de avioane pentru Air Force și alte 18 pentru Air Force Reserve.

Primele bombardiere B-52 au fost livrate Forţelor Aeriene americane între mai 1961 și octombrie 1962. Concepute inițial ca un bombardier nuclear, misiunea bombardierelor B-52H a fost extins de-a lungul deceniilor, fiind utilizate şi pentru misiuni de sprijin aerian şi operațiuni aeriene ofensive.

Un bombardiere B-52 H poate transporta până la 70.000 de kilograme de bombe de diferite tipuri, plus poate lansa rachete de croazieră de tip AGM-158 JASSM şi inclusiv mine Quickstrike. 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel