Bombardierele americane B-52 dislocate în Spania au efectuat prima misiune desupra Europei în 2023

Ionel Copcea |
Data publicării:

Potrivit surselor de monitorizare a aviației de pe Twitter și Telegram, pe 28.02.2023, două bombardiere strategice B-52H aparținând Forțelor Aeriene ale SUA au îndeplinit o misiune specifică în nordul Europei, respectiv în zona Bazei Aeriene Erlan din Norvegia.

Probabil că activitățile au inclus desfășurarea unor acțiuni comune cu forțe și mijloace din cadrul Forțelor Aeriene ale Norvegiei.

Bombardierele americane, cu indicativele radio NOBLE21 și NOBLE22, au decolat de la Baza Aeriană Moron din Spania și au fost realimentate în aer deasupra apelor neutre ale Mării Norvegiei.

Completarea rezervelor de combustibili a fost făcută de la un avion-cisternă american de tip Boeing KC-135R Stratotanker (număr de înregistrare 60-0333 și indicativ radio LAGR830), care a decolat de la Baza Aeriană Mildenhall din Marea Britanie, și de la o aeronavă britanică Airbus KC-2 Voyager (număr de înregistrare ZZZ336 și indicativ radio RRR9020), venită de la Baza Aeriană Brize Norton.

Aeronava cu numărul de înregistrare 60-0026 (NOBLE21) a fost vizibilă pe tot parcursul misiunii, având transponderul de la bord pornit permanent. Cel de-al doilea avion nu a apărut în traficul radio și nici nu și-a comunicat poziția.

 

Bombardiere americane B-52H, dislocate în Spania. SUA execută o nouă misiune Bomber Task Force

 

Patru bombardiere strategice americane de tip B-52H aparținând Bazei Aeriene Minot au fost dislocate în cursul săptămânii trecute în Spania pentru executarea unei noi misiuni de tip Bomber Task Force.

Ultima misiune de acest tip, cu participarea unui număr similar de patru aeronave, a fost efectuată în perioada august-septembrie 2022 de la Baza Aeriană Fairford din Marea Britanie. La aceasta au luat parte avioanele cu numerele de înregistrare 60- 0005 Warbird, 60-0023 Bomber Barons, 60-0034 Wise Guy și 60-0026 Dakota Avenger.

După cum se poate observa, aeronava cu numărul de înregistrare 60-0026, care a zburat astăzi în zona Norvegiei, a fost prezentă și la misiunea anterioară de anul trecut.

Este de așteptat faptul ca, în timpul prezenței în Europa, bombardierele strategice americane B-52H să apară și în spațiul aerian al României, pentru desfășurarea unor activități comune cu militarii români, care vor viza perfecționarea coordonării acțiunilor între controlorii de trafic aerian, echipajele aeronavelor și comandanții de la sol.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel