Bombardiere rusești de tip Tu-22M3 au lovit ținte ale armatei ucrainene în apropiere de Odesa

Ionel Copcea |
Data actualizării: | Data publicării:
 Bombardiere strategice cu rază lungă de acțiune de Tu-22M3. Sursa Foto: Ministerul rus al Apararii
Bombardiere strategice cu rază lungă de acțiune de Tu-22M3. Sursa Foto: Ministerul rus al Apararii

Potrivit surselor media ruse, în noaptea de 08.05.2023, bombardiere rusești cu rază lungă de acțiune de tip Tu-22M3 au lansat o serie de atacuri cu rachete Kh-22 asupra depozitelor de muniții ale armatei ucrainene de lângă Odesa.

De asemenea, sursele rusești susțin că aeronavele Forțelor Aerospațiale ale Federației Ruse au lovit exclusiv concentrări de tehnică militară aparținând Forțelor Armate ale Ucrainei. Ca urmare a acțiunilor aviației ruse, mai multe centre logistice ale armatei ucrainene au fost cuprinse de flăcări.

În același timp, atacul forțelor ruse a vizat și podul din Zatoka din Regiunea Odesa. Scopul acțiunilor militare ale părții ruse constă în subminarea transferului de trupe și echipamente militare ale Forțelor Armate ale Ucrainei pe linia de contact, pentru o eventuală contraofensivă. Flota rusă din Marea Neagră a fost adusă, de asemenea, în stare ridicată de pregătire pentru luptă.

De partea cealaltă, publicația UkrainskaPravda notează că atacurile au lovit un depozit al Crucii Roșii Ucrainene din portul Odesa.

Sursele ruse afirmă că Moscova a executat atacuri și asupra unor ținte din Regiunile Mîkolaiv, Sumî, Cernihiv și Jîtomîr. Țintele loviturilor Forțelor Armate ale Federației Ruse au fost reprezentate de poligoane de antrenament și zone de concentrare ale trupelor ucrainene, unde unitățile corpurilor 9 și 10 armată ale Ucrainei, care formează baza grupării militare ucrainene pentru o posibilă contraofensivă, sunt în curs de coordonare în luptă.

De asemenea, se informează că Forțele Aerocosmice ruse au atacat instalații militare ucrainene de-a lungul liniei de contact de la Ceasiv Yar la Vuhledar, unde “au fost lovite locurile de concentrare ale trupelor ucrainene și a echipamentelor militare occidentale”.

Anterior, un bombardier Su-34 al Forțelor Aerocosmice ale Federației Ruse a lovit cu bombe ghidate “un punct de concentrare al mercenarilor străini” din Ivanivka, Regiunea Harkiv.

Comentariul autorului: În timp ce militarii ucraineni desfășoară activități de pregătire a contraofensivei, trupele ruse încearcă să împiedice acest lucru, lovind pozițiile armatei ucrainene.

Astfel, în timpul nopții, militarii ruși au întrebuințat și drone de tip Shahed (Geran-2) pentru distrugerea unor obiective din Kiev și din apropierea capitalei ucrainene.

Cu o zi înainte, partea rusă a susținut că a doborât 22 de drone ucrainene în Marea Neagră, aparate care vizau ținte din Sevastopol și alte poziții din Peninsula Crimeea.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel