Bogdan Aurescu: România va primi 3 milioane de măşti medicale donate de Guvernul Emiratelor Arabe Unite

S.I. Catalin |
Data publicării:

Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, a anunţat că, joi şi vineri, vor ajunge în ţară echipamente medicale de protecţie donate României de Guvernul Emiratelor Arabe Unite.

,,Este vorba de 3 milioane de măşti, 2,7 milioane de mănuşi de examinare, 84.000 de mănuşi de protecţie, 37.000 de combinezoane, 20.500 ochelari de protecţie", a precizat Aurescu, joi, în cadrul şedinţei de Guvern.

El a adăugat că ambasadorul Emiratelor Arabe Unite la Bucureşti, Ahmed Abdulla Saeed Bin Saeed Almatrooshi, a avut un rol "excepţional" în obţinerea acestei donaţii.

Premierul Ludovic Orban i-a solicitat ministrului de Externe să hotărască de comun acord o întrevedere cu ambasadorul Emiratelor Arabe Unite la Bucureşti pentru a-şi exprima direct "gratitudinea" pentru ajutorul "extrem de benefic şi de util".

Totodată, ministrul Afacerilor Externe a solicitat introducerea pe ordinea de zi suplimentară a unui proiect de ordonanţă de urgenţă pentru completarea OUG 11/2020 privind stocurile de urgenţă medicală şi unele măsuri aferente instituirii carantinei, cu completările ulterioare.

"Avem toate avizele. Este vorba despre o prevedere care dă posibilitatea MAE să deconteze şi alte cheltuieli decât cele care erau aprobate deja", a explicat Aurescu. 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel