Bloomberg: Conflictul din Ucraina va fi rezolvat prin mijloace diplomatico-militare

Ionel Cppcea |
Data publicării:

Escaladarea conflictului dintre Rusia și Ucraina se apropie de prima aniversare și este greu de prezis ce se va întâmpla în continuare. Într-un fel, Kremlinul și Kievul încearcă să semnaleze o nouă dorință de a începe negocierile de pace. Pe de altă parte, ei par să se îndrepte în direcția opusă, excluzând negocierile cu condiții prealabile maximaliste, în timp ce se pregătesc pentru o confruntare militară decisivă. Dar pot avea loc ambele evoluții în același timp? Editorialistul Andreas Kluth de la Bloomberg a încercat să dea un răspuns la această întrebare.

După cum a scris acesta, ar fi naiv să credem că războaiele se rezolvă exclusiv fie prin diplomație, fie prin operațiuni militare. De asemenea, a doua cale nu implică eșecul primeia.

“Frederic cel Mare, regele Prusiei în secolul al XVIII-lea, spunea că diplomația fără arme este ca muzica fără instrumente”, a semnalat Klut.

Autorul articolului este sigur de faptul că acest adevăr simplu este înțeles la Moscova și Kiev, deoarece demonstrând constant dorința de a rezolva conflictul, de fapt, părțile participante la acesta se reînarmează și își construiesc puterea.

Federația Rusă și Ucraina, precum și aliații săi din Occident, înțeleg că o soluție politică, un compromis, se va baza pe obținerea de arme pe teren. Și reprezentanții ambelor părți au exprimat în mod repetat acest lucru.

Cu toate acestea, în opinia lui Klut, mult mai înfricoșătoare sunt declarațiile din exterior potrivit cărora conflictul ar putea dura încă un deceniu.

“Dar, totuși, totul se poate termina mai devreme, din întâmplare. Luptele ar putea îngheța într-un armistițiu informal, așa cum s-a întâmplat cu Războiul din Coreea, sau ar putea culmina cu discuții de pace internaționale îndelungate, care amintesc de Congresul de la Viena din 1815 sau de Pacea din Westfalia din 1648”, a spus Kluth.

În orice caz, potrivit editoriastului de la Bloomberg, rezultatul campaniei va fi hotărât prin mijloace militaro-diplomatice, deoarece nu există altă cale.

“Chiar dacă diplomații încep să-și aranjeze locurile la mesele de negocieri, armele vor continua să bubuie pe câmpul de luptă”, a concluzionat acesta.

 

 

 

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel