Blinken: În numele SUA, felicit poporul român. România și SUA - o relație puternică. Rămânem uniți în fața războiului brutal rus

Secretarul de stat american Antony Blinken, șeful diplomației americane. Sursă foto: U.S. Department of State
Secretarul de stat american Antony Blinken, șeful diplomației americane. Sursă foto: U.S. Department of State

Secretarul de stat american Antony Blinken urează "La mulţi ani!" României de Ziua Naţională şi subliniază că 2022 este un "an special", aniversându-se 25 de ani de Parteneriat strategic între Statele Unite şi România.

"În numele Statelor Unite ale Americii, felicit poporul român la sărbătorirea Zilei Marii Uniri. Acest an este unul special, când marcăm 25 de ani de Parteneriat strategic între Statele Unite şi România. Relaţia noastră este puternică fiindcă este construită pe valori împărtăşite şi pe un angajament comun faţă de pacea şi prosperitatea cetăţenilor noştri şi a oamenilor din întreaga lume.

Vizita mea la Bucureşti la începutul acestei săptămâni ilustrează forţa cooperării noastre strânse şi continue în multe aspecte, inclusiv al securităţii, în timp ce rămânem uniţi cu Aliaţii şi cu partenerii noştri ca răspuns la războiul brutal şi neprovocat al Rusiei împotriva Ucrainei", se arată în mesajul oficialului american, potrivit Ambasadei SUA la Bucureşti.

Blinken le transmite românilor "o zi naţională foarte fericită" şi spune că aşteaptă cu interes ca parteneriatul bilateral să fie "şi mai puternic în anul care urmează". 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel