Blinken: Dacă nu i se opunea nimeni Rusiei după invadarea Ucrainei, atunci era "sezon deschis" în întreaga lume

DefenseRomania Team |
Data publicării:

Secretarul de stat american Antony Blinken a declarat că, dacă Rusiei i se permite să intimideze Ucraina, să invadeze şi să cucerească teritorii fără să i se opună nimeni, atunci ar fi un "sezon deschis" în întreaga lume.

Potrivit Epoch Times, Antony Blinken a vorbit la o conferinţă de presă alături de ministrul de Externe al Africii de Sud, Naledi Pandor, în cadrul unei vizite, după care va urma Republica Democratică Congo şi Rwanda.

"Dacă permitem unei ţări mari să intimideze o ţară mai mică, să o invadeze pur şi simplu şi să-i ia teritoriul, atunci va fi un sezon deschis, nu doar în Europa, ci în întreaga lume", a declarat Blinken, citat de The Guardian.

Potrivit Reuters, Antony Blinken a declarat că Statele Unite au considerat că este important să se opună Rusiei deoarece agresiunea acesteia împotriva Ucrainei ameninţă principiile fundamentale ale sistemului internaţional.

Ministrul de Externe al Africii de Sud a declarat că nimeni din ţara sa nu a susţinut războiul din Ucraina, dar că prescripţiile dreptului internaţional nu au fost aplicate în mod egal. "Ar trebui să fim la fel de îngrijoraţi de ceea ce se întâmplă cu poporul palestinian, aşa cum suntem cu ceea ce se întâmplă cu poporul ucrainean", a precizat oficialul.

Africa de Sud s-a abţinut de la un vot la Naţiunilor Unite care a denunţat invazia Ucrainei şi, la fel ca alte ţări africane, a rezistat apelurilor de a condamna Rusia.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel