Blinken a ajuns la Kiev. Se va discuta despre ce ar trebui să conțină livrările viitoare de arme și muniții americane

Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:
Blinken la Kiev
Blinken la Kiev

Blinken efectuează o vizită surpriză în Ucraina pentru a da asigurări privind ajutorul american.

Secretarul de stat al SUA Antony Blinken a sosit cu trenul marți dimineața devreme pentru o vizită neanunțată în Ucraina. 

Blinken, aflat la a patra vizită la Kiev de la începutul invaziei ruse în februarie 2022, a sosit cu trenul de noapte din Polonia şi urmează să se întâlnească cu preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, potrivit unui jurnalist al AFP care îl însoţeşte.

„M-am întors astăzi la Kiev pentru a demonstra sprijinul nostru neclintit pentru Ucraina, deoarece își apără libertatea împotriva agresiunii ruse”, a declarat Blinken pe Twitter marți dimineață.

Blinken a sosit la Kiev la o zi după ce Casa Albă a anunțat că Ucraina a primit prima parte a ajutorului militar al SUA din pachetul de 61 de miliarde de dolari pe care Congresul l-a aprobat la sfârșitul lunii aprilie, după luni de speculații.

Planul pentru următoarele luni

Potrivit unuia dintre oficialii diplomației americane care îl însoțesc pe Secretarul Departamentului de Stat, Blinken va vorbi despre cum ar trebui să arate livrările actuale și viitoare de arme și muniții americane pentru a ajuta armata ucraineană în apărarea împotriva ofensivei ruse și pentru a-i permite să preia iniţiativa pe câmpul de luptă.

Șeful diplomației americane dorește, de asemenea, să „transmită un semnal puternic de reasigurare ucrainenilor, care se află în mod evident într-un moment foarte dificil”, a declarat oficialul, pentru Reuters.

Ucraina și țările europene fac apel de mult la SUA să nu ezite să aprobe pachetul menționat mai sus. Cu toate acestea, cererile republicanilor din Congres, pe care democrații au refuzat să le îndeplinească, au blocat negocierile pentru o lungă perioadă de timp.

La scurt timp după aprobarea ajutorului în aprilie, administrația președintelui Joe Biden a anunțat că Statele Unite vor cumpăra rachete pentru sistemul de apărare aeriană, alte tipuri de muniție, drone sau sisteme pentru eliminarea acestora pentru Ucraina. În aceste zile, Ucraina ar trebui să primească și rachete cu rază lungă de acțiune sau muniție de artilerie.

După mai bine de doi ani de la începutul invaziei, Rusia își intensifică ofensiva, mai ales în estul țării, în ultimele zile ucrainenii respingând cu greu atacurile din regiunea Harkov. În plus, potrivit Kievului, rușii au câștigat un „avantaj strategic” în zonă prin pătrunderea în apărarea ucraineană.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel