Ministerul francez al Apărării: Vehiculele blindate de luptă AMX-10 RC vor fi livrate Ucrainei în termen de 2 luni

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:
AMX-10 RC este un vehicul militar blindat de recunoaștere. Sursa foto: Defense.gouv.fr.
AMX-10 RC este un vehicul militar blindat de recunoaștere. Sursa foto: Defense.gouv.fr.

Ucraina ar urma să primească primele vehicule blindate de luptă AMX-10 RC în următoarele 2 luni, a precizat Ministerul francez al Apărării. Termenii de livrare a vehiculelor blindate de luptă au fost anunțați în urma unei discuții telefonice, care a avut loc 12 ianuarie, între ministrul francez al apărării, Sébastien Lecornu, și omologul sau ucrainean, Oleksii Reznikov.

Ministrul francez a confirmat sprijinul necondiţionat pe care Franta în acorda Ucrainei, în fața agresiunii rusești. De asemenea, Sébastien Lecornu a condamnat bombardamentele rusești asupra infrastructurii civile ucrainene.

Ministerul francez al Apărării precizează că cei doi miniştrii au discutat despre punerea în aplicare a ajutorului militar oferit de Franța.

Oleksii Reznikov a lăudat calitatea sistemelor de apărare antiaeriană Crotale, transferate recent de Franța și folosite pentru apărarea Kievului în timpul ultimelor atacuri rusești cu rachete şi drone.

Cei doi oficiali au convenit ca livrarea vehiculelor blindate de luptă AMX 10-RC de fabricație franceză, denumite și "tancuri ușoare", să aibă loc în termen de două luni.

De asemenea, se va organiza rapid instruirea militarilor ucraineni cu privire la modul în care aceste vehicule blindate de luptă pot fi operate pe câmpul de luptă. Livrarea "tancurilor ușoare" AMX-10RC către Ucraina a fost anunțată la începutul lunii ianuarie 2023.

Oleksii Reznikov și-a exprimat recunoștința față de Franța pentru sprijinul acordat Ucrainei.

"Am avut o conversație fructuoasă cu prietenul meu francez Sébastien Lecornu. Mulțumim Franței pentru sprijinul constant acordat Ucrainei și pentru decizia de a furniza AMX-10 RC Forțelor Armate ale Ucrainei", a scris ministrul ucrainean pe Twitter.

AMX-10 RC este un vehicul blindat de luptă francez fabricat de compania Nexter Systems. Datorită ampatamentului lor, aceste vehicule au o mobilitate ridicată. Ele pot fi folosite pentru misiuni de recunoaștere, precum și pentru sprijinul infanteriei în timpul luptei.

Vehiculul blindat 6×6 AMX-10 RC este dotat cu un sistem de suspensie pneumatică, ceea ce permite modificarea gărzii la sol, dar înclinare acestuia. Acesta este înarmat cu un tun de calibru medie de 105 mm, capabil să tragă la o distanță de până la 2.000 de metri. 

 

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel