SUA anunță oficial: Patriot pentru Ucraina. Noile sisteme, incluse într-un pachet de ajutor militar imens, în valoare de 2 miliarde de dolari

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:

Administrația Biden va trimite Ucrainei sistemul de rachete Patriot, a declarat marți târziu un oficial de rang înalt al administrației, marcând cea mai semnificativă contribuție la sprijinul militar american pentru guvernul de la Kiev. Sistemul Patriot urmează să fie inclus într-un nou pachet de asistență militară de securitate în valoare de 2 miliarde de dolari pe care președintele Biden intenționează să îl prezinte miercuri, marcând vizita președintelui ucrainean Volodimir Zelenski la Washington, a declarat oficialul, potrivit The Washington Post.

 

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski este la Washington şi este de aşteptat să viziteze Capitoliul miercuri, a informat marţi Reuters. Președintele SUA, Joe Biden, și președintele ucrainean Volodimir Zelenski intenționează să se întâlnească mai apoi la Casa Albă.

În timpul unei întâlniri cu Volodimir Zelenski, președintele SUA, Joe Biden, va anunța transferul unui nou pachet de ajutor de 2 miliarde de dolari pentru Ucraina. Noul pachet de asistenţă militară de securitate vă include şi sistemul Patriot. Acest lucru este menționat într-un comunicat de presă, publicată pe site-ul Casei Albe, în care se fac mai multe precizări cu privire la vizita lui Volodimir Zelenski.

"Președintele Biden va anunța un nou pachet semnificativ de asistență de securitate de aproape 2 miliarde de dolari pentru Ucraina. Acesta va conține o nouă capabilitate foarte importantă: o baterie de rachete Patriot, care va fi un element esenţial pentru apărarea poporului ucrainean împotriva atacurilor barbare ale Rusiei asupra infrastructurii critice a Ucrainei. Vom instrui forțele armate ucrainene cu privire la modul de operare a bateriei de rachete Patriot, într-o țară terță. Acest lucru va dura ceva timp, dar militarii ucraineni se vor întoarece în țara lor pentru a opera această baterie", a precizat un reprezentant al administrației prezidențiale americane.

Un reprezentant al Casei Albe a precizat că pregătirea militarilor ucraineni ar urma să aibă loc într-o altă ţară. După etapa de pregătire, militarii ucrainene, împreună cu sistemul de rachete Patriot, vor reveni în Ucraina. 

 

Statele Unite vor continua să furnizeze alte tipuri de arme, inclusiv NASAMS, HAWK, MANPADS Stinger

 

Casa Albă a subliniat, de asemenea, că Statele Unite vor continua să furnizeze alte tipuri de arme, inclusiv NASAMS, HAWK, MANPADS Stinger și sisteme de control pentru UAV-uri.

"Pe parcursul acestei vizite, vom avea, de asemenea, ocazia, împreună cu Congresul, să marcăm activitatea de adoptare a unui pachet semnificativ de finanțare suplimentară pentru Ucraina, pentru anul 2023", a adăugat un oficial al administrației Biden.

Pachetul anunțat ar putea include, de asemenea, kituri pentru bombele ghidate (JDAM), muniție pentru sistemele HIMARS, artilerie și obuze.

Anterior, au apărut informaţii că Statele Unite discută despre transferul către Ucraina al Patriot PAC-3, care este capabil să doboare rachete balistice. PAC-3 (Patriot Advanced Capability-3) este cea mai recentă și mai avansată modernizare a sistemelor americane de apărare antiaeriană Patriot. Sistemul este conceput pentru a intercepta rachete balistice tactice, precum și rachete de croazieră.

 

Sistemul Patriot se va alătura unei serii tot mai mari de alte sisteme moderne de apărare aeriană pe care Ucraina le-a primit

 

2. Sistem de ... (patriot-sua_10515500.jpg)

Sistem de apărare antiaeriană american Patriot. Foto: US Army

O singură baterie a sistemului Patriot costă aproximativ 1 miliard de dolari, iar rachetele pot costa câteva milioane de dolari fiecare. Sistemele, produse de compania Raytheon, sunt la mare căutare și în cantități reduse, fiind folosite în prezent în aproximativ 16 țări. Bateria furnizată Ucrainei va fi probabil transferată de la sistemele deja desfășurate în Europa.

Sistemul Patriot se va alătura unei serii tot mai mari de alte sisteme moderne de apărare aeriană pe care Ucraina le-a primit de la națiunile occidentale. Luna trecută, Statele Unite au trimis două sisteme avansate de rachete sol-aer (NASAMS), și au semnat un acord de 1,2 miliarde de dolari pentru a construi și furniza alte șase în următorii doi ani.

La începutul războiului, Statele Unite au intermediat, de asemenea, un acord cu Slovacia pentru a trimite Ucrainei singurul său sistem de apărare aeriană S-300. În schimb, NATO a desfășurat unități Patriot în Slovacia. Pentagonul a trimis, de asemenea, rachete sol-aer cunoscute sub numele de HAWK, prescurtarea de la Homing All the Way Killer. Rachetele sunt folosite pentru apărarea aeriană și sunt lansate din lansatoare pe care Spania le-a furnizat Ucrainei.

 

 

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel