Biden: SUA vor ''răspunde'' în cazul în care Coreea de Nord continuă testele cu rachete

S.I. Catalin |
Data publicării:

Statele Unite vor ''răspunde'' Coreei de Nord dacă ţara continuă să intensifice tensiunile, testând rachete balistice, a declarat joi preşedintele american Joe Biden, în cadrul primei conferinţe de presă din mandatul său, relatează dpa.

,,Ne consultăm cu aliaţii şi partenerii noştri şi vor exista răspunsuri dacă aleg să escaladeze. Vom răspunde în consecinţă'', a declarat Biden după ce Coreea de Nord a lansat joi două rachete balistice.

,,Sunt pregătit şi pentru o formă de diplomaţie, dar trebuie să fie condiţionată de rezultatul final al denuclearizării", a continuat el. La întrebarea unui jurnalist dacă problema nord-coreeană este ''principalul său subiect de politică externă'', Biden a răspuns: ''Da''.

Preşedintele american a reiterat că nu "caută confruntarea" cu China. "Am spus-o de mai multe ori (către preşedintele chinez Xi Jinping) în persoană, nu căutăm confruntarea, dar ştim că va exista o concurenţă dură", a spus el, potrivit Agerpres.

''Va exista o concurenţă feroce, dar vom insista asupra faptului ca China să respecte dreptul internaţional - o concurenţă loială, practici loiale, un comerţ echitabil'', a precizat preşedintele american. 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel