Biden: SUA vor ''răspunde'' în cazul în care Coreea de Nord continuă testele cu rachete

S.I. Catalin / 26 Martie 2021 / 14:56

Statele Unite vor ''răspunde'' Coreei de Nord dacă ţara continuă să intensifice tensiunile, testând rachete balistice, a declarat joi preşedintele american Joe Biden, în cadrul primei conferinţe de presă din mandatul său, relatează dpa.

,,Ne consultăm cu aliaţii şi partenerii noştri şi vor exista răspunsuri dacă aleg să escaladeze. Vom răspunde în consecinţă'', a declarat Biden după ce Coreea de Nord a lansat joi două rachete balistice.

,,Sunt pregătit şi pentru o formă de diplomaţie, dar trebuie să fie condiţionată de rezultatul final al denuclearizării", a continuat el. La întrebarea unui jurnalist dacă problema nord-coreeană este ''principalul său subiect de politică externă'', Biden a răspuns: ''Da''.

Preşedintele american a reiterat că nu "caută confruntarea" cu China. "Am spus-o de mai multe ori (către preşedintele chinez Xi Jinping) în persoană, nu căutăm confruntarea, dar ştim că va exista o concurenţă dură", a spus el, potrivit Agerpres.

''Va exista o concurenţă feroce, dar vom insista asupra faptului ca China să respecte dreptul internaţional - o concurenţă loială, practici loiale, un comerţ echitabil'', a precizat preşedintele american. 

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy