Biden solicită Congresului peste 6 miliarde de dolari pentru ajutarea Ucraina. Pentagonul va continua să livreze armament Kievului

Nicolae Iordan |
Data publicării:

Casa Albă a cerut Congresului să aprobe fonduri suplimentare de 6,4 miliarde de dolari pentru a răspunde la invazia rusă asupra Ucrainei.

Cererea include 2,9 miliarde de dolari pentru Departamentul de Stat și Agenția SUA pentru Dezvoltare Internațională, precum și asistență de securitate pentru Ucraina, Polonia, statele baltice și aliații din flancul estic al NATO. Administrația Biden va cere Congresului o finanțare suplimentară de 3,5 miliarde de dolari pentru Pentagon.

Purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Jen Psaki, a declarat că oficialii de la Casa Albă sunt în contact cu Congresul pentru asistență suplimentară destinată Ucrainei.

Purtătorul de cuvânt al Pentagonului, John Kirby, a declarat că armata americană va oferi ajutor militar suplimentar Ucrainei, dar a subliniat că departamentul va trebui să lucreze la logistica livrării, având în vedere situația din spațiul aerian ucrainean.

Continuăm să căutăm modalități de a sprijini Ucraina pentru a ajuta țara în autoapărare, a declarat John Kirby, menționând că Statele Unite sunt angajate în eforturile de a ajuta Kievul cu arme letale și neletale.

Kirby a confirmat că situația din Ucraina s-a schimbat drastic de joi. Va trebui să căutăm alte modalități de a ajuta Kievul, menționând că spațiul aerian ucrainean este acum o zonă de conflict. Purtătorul de cuvânt al Pentagonului nu a detaliat, din cauza situației de securitate, ce tipuri de armament vor trimite Statele Unite în Ucraina.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel