Biden și-a anunțat candidatura la prezidențialele din 2024 / Două treimi din alegători consideră că nici Biden, nici Trump nu ar trebui să candideze

Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:

Președintele american Joe Biden a confirmat că va candida la alegerile prezidențiale din 2024. "Sunt candidat la realegerea mea", declară Biden într-un mesaj video publicat pe reţeaua Twitter, însoţit de imagini de la asaltul asupra Capitoliului din 6 ianuarie 2021.

După săptămâni de speculații, șeful de la Casa Albă, în vârstă de 80 de ani, a început marți campania electorală, lansând un clip de trei minute în care vorbește despre „extremismul” Partidului Republican sub fostul președinte Donald Trump 

Decizia de a candida pentru un al doilea mandat la Casa Albă, deşi nu este o surpriză, va fi un test pentru a vedea dacă americanii sunt pregătiţi să-i încredinţeze lui Biden, deja cel mai vârstnic preşedinte al SUA, frâiele naţiunii pentru încă patru ani.

Două treimi din alegătorii americani consideră că nici democratul Joe Biden, nici republicanul Donald Trump nu ar trebui să candideze la alegerile prezidenţiale de anul viitor din Statele Unite, indică un sondaj de opinie Reuters/Ipsos publicat marţi.

Aproximativ jumătate dintre democraţii din Statele Unite afirmă că preşedintele Joe Biden nu ar trebui să candideze pentru al doilea mandat la alegerile de anul viitor şi că el este prea bătrân pentru a face acest lucru.

Astfel, 44% dintre alegătorii democraţi înregistraţi susţin că Biden nu ar trebui să candideze, în timp ce 34% dintre cei republicani sunt de părere că Trump nu ar trebui să se înscrie în cursa electorală.

Bătălia pentru sufletul Americii

"Fiecare generaţie are un moment când trebuie să apere democraţia şi libertăţile sale fundamentale. Cred că acesta este momentul nostru", afirmă preşedintele în videoclipul de campanie de trei minute, lansat împreună cu anunţul candidaturii.

„În toată țara, extremiștii MAGA (prescurtarea de la „Make America Great Again”) se unesc pentru a ataca aceste libertăți de bază”, spune Biden. „Când am candidat pentru funcția de președinte în urmă cu patru ani, am spus că suntem într-o luptă pentru sufletul Americii. Este încă adevărat”, continuă el.

Principalul handicap al liderului democrat, a cărui cotă de popularitate se menţine mediocră, este vârsta sa, notează AFP. Americanii nu au mai ales până acum un preşedinte atât de vârstnic.

Joe Biden va avea 81 de ani în momentul alegerilor, în toamna anului viitor, iar la finalul unui posibil al doilea mandat ar urma să aibă 86 - cu aproape 10 ani mai mult decât speranţa medie de viaţă a bărbaţilor americani.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel