Biden: Războiul din Ucraina se va încheia când ajutorul american va fi supus la vot

DefenseRomania Team |
Data publicării:
Biden (Official White House Photo by Adam Schultz)- flickr / Blindate ale Armatei americane, US Army
Biden (Official White House Photo by Adam Schultz)- flickr / Blindate ale Armatei americane, US Army

Războiul din Ucraina ar putea lua sfârșit atunci când liderul Camerei Reprezentanților va supune la vot problema ajutorului pentru Ucraina. Acest lucru a fost declarat de președintele american Joe Biden în timpul unei conferințe de presă comune cu premierul japonez Fumio Kishida la Casa Albă.

,,Există un sprijin absolut pentru Ucraina în rândul majorității democraților și republicanilor. Votul ar trebui să aibă loc imediat", a declarat Biden.

Președintele a mulțumit, de asemenea, Japoniei pentru cooperare și pentru sprijinul continuu acordat Ucrainei, precum și pentru decizia de a aloca Ucrainei o asistență financiară de peste 12 miliarde de dolari:

,,Ați condamnat invazia brutală a lui Putin în Ucraina atunci când a avut loc. Ați alocat peste 12 miliarde de dolari, acordând prioritate neproliferării nucleare... rămânând fermi alături de Statele Unite în timp ce apărăm libertatea de navigație, inclusiv în Marea Chinei de Sud, și menținând pacea și stabilitatea în strâmtoarea Taiwan".

La rândul său, Fumio Kishida, care a anunțat un summit comun SUA-Japonia-Filipine pe tema agresiunii Rusiei împotriva Ucrainei, a adăugat:

"Ne dăm seama că Ucraina de astăzi poate fi Asia de Est mâine".

Kishida a subliniat că Japonia ia foarte în serios problema războiului declanșat de Rusia. El a declarat ca este in favoarea impunerii de sancțiuni ma dure împotriva Rusiei, precum și de a sprijini permanent Ucraina și de a coopera cu aliații în această privință.

După cum a relatat Voice of America, președintele american Joe Biden îl primește la Washington pe premierul japonez Fumio Kishida. Cei doi lideri au programată o cină la Casa Albă și o serie de evenimente oficiale pentru a discuta peste 70 de teme diplomantice, inclusiv în domeniul militar.

Printre acestea se numără integrarea forțelor armate japoneze și americane și crearea unui "consiliu militar-industrial" pentru a evalua capacitatea celor două țări de a produce în comun arme defensive și cooperarea în domeniul apărării antirachetă între SUA, Australia și Japonia.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel