Biden, mesaj puternic în discursul său privind Starea Națiunii: Sprijinul american în Ucraina, ”atât timp cât va fi nevoie”

Statele Unite sunt "într-o poziţie mai bună decât orice ţară din lume" pentru a-şi relansa economia, a asigurat preşedintele Joe Biden marţi la începutul discursului său despre "Starea Uniunii", transmite Agerpres.

Într-un discurs dominat de teme de politică internă, Biden a ținut să precizeze că Statele Unite vor sprijini Ucraina "atât timp cât este nevoie" în faţa invaziei ruse.

Preşedintele a evidenţiat rolul său de arhitect al răspunsului occidental faţă de agresiunea Rusiei, invitând congresmenii să o aplaude pe ambasadoarea ucraineană, prezentă în sală.

"Ea nu reprezintă doar naţiunea ei, ci şi curajul poporului ei", a spus preşedintele. Împreună cu NATO, SUA "au făcut faţă agresiunii conduse de Putin şi au stat alături de poporul ucrainean".

”America este unită în sprijinul nostru pentru țara dumneavoastră”, a spus Biden privind spre Oksana Markarova, ambasadoarea ucraineană. „Vom fi alături de voi atât timp cât va fi nevoie.”

Preşedintele a promis că America "va acţiona" dacă China îi ameninţă suveranitatea.

"Aşa cum am demonstrat săptămâna trecută, dacă China ne ameninţă suveranitatea, vom acţiona pentru a ne proteja ţara şi am făcut-o", a declarat preşedintele american, o referire la balonul de spionaj chinez doborât deasupra teritoriului SUA.

Preşedintele a asigurat că democraţia americană, deşi afectată, aşa cum a demonstrat asaltul asupra Capitoliului din 6 ianuarie 2021 de către susţinătorii lui Donald Trump, "s-a conservat şi este inviolabilă".

Liderul american s-a declarat scandalizat de profiturile gigantice ale companiilor petroliere şi a cerut o "taxă minimă" pentru miliardari."Sistemul fiscal nu este corect", a declarat preşedintele SUA. "Propun să cvadruplăm taxa pe răscumpărările de acţiuni pentru a încuraja investiţiile pe termen lung", a propus el în timpul discursului.

Abordând un alt subiect sensibil, Joe Biden şi-a reînnoit apelul pentru o legislaţie care să interzică puştile de asalt, un tip de armă foarte letală, folosită în crimele recente care au şocat publicul american.

America nu se poate sustrage de la problema violenţei poliţiei, a susţinut el, de asemenea. "Toţi cei din această adunare trebuie să fim la înălţime, nu putem privi în altă parte. Să ne adunăm şi să terminăm treaba vizând reforma poliţiei", a afirmat preşedintele american.

El i-a acuzat pe giganţii tehnologiei că "experimentează cu copiii noştri" pentru a " face profit", spunând că aceştia vor trebui "să dea socoteală".

"Este timpul să adoptăm o lege, susţinută de ambele părţi, pentru a împiedica giganţii tehnologiei să colecteze date personale despre copiii şi adolescenţii noştri", a spus preşedintele, solicitând, de asemenea, interzicerea publicităţii direcţionate către această categorie a publicului.



DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel