Biden l-a numit dictator pe Xi Jinping: Ministerul de Externe al Chinei a protestat

Președintele american Joe Biden l-a numit dictator pe președintele chinez Xi Jinping.

După cum scrie Politico, președintele american i-a făcut această descriere lui Xi când a vorbit despre detectarea baloanelor chinezești în spațiul aerian al SUA.

„Motivul pentru care Xi Jinping s-a supărat atât de mult când am doborât acest balon cu echipament de spionaj a fost pentru că nu știa că este acolo. Dictatorii sunt foarte enervați când nu sunt la curent de ceea ce se întâmplă”, a spus Biden.

Ministerul Afacerilor Externe al Chinei a comentat deja observațiile lui Biden și și-a exprimat protestul.

„Remarcile corespunzătoare ale părții americane sunt extrem de lipsite de sens și iresponsabile, contrazic grav faptele, încalcă protocolul diplomatic și încalcă demnitatea politică a Chinei. Sunt o provocare politică deschisă ”, a citat AFP un reprezentant al ministerului, Mao Ning.

Trebuie remarcat faptul că secretarul de stat american Anthony Blinken a vizitat China cu doar câteva zile în urmă, a fost prima sa vizită în cinci ani, negocieri văzute în China ca fiind foarte constructive.

Amintim că, în martie, Reuters a scris că Xi Jinping a ignorat oferta de a vorbi la telefon cu Joe Biden. La acel moment, președintele Biden și-a anunțat intenția de a discuta cu președintele chinez Xi Jinping pentru a discuta despre incidentul când un avion de luptă american a doborât un balon chinez deasupra teritoriului SUA. Reuters notează că Washingtonul încearcă să reseteze relațiile cu Beijingul, iar apelul lui Biden ar fi fost primul pas.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel