Biden acuză Congresul de inacțiune pentru pierderea Avdiivka

Gheorghiță Orjanu |
Data actualizării: | Data publicării:
Colaj foto transfer avioane F-16 și ATACMS către Ucraina. Sursa Foto: TSN.ua.
Colaj foto transfer avioane F-16 și ATACMS către Ucraina. Sursa Foto: TSN.ua.

Președintele SUA, Joe Biden, într-o conversație telefonică cu președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a dat vina pe Congres pentru retragerea trupelor ucrainene din Avdiivka. Inacțiunea a dus la primele succese vizibile ale trupelor ruse după luni de zile de lupte, a spus președintele american.

„Armata ucraineană a fost forțată să se retragă de la Avdiivka în această dimineață, după ce soldații ucraineni au fost nevoiți să raționalizeze muniția datorită reducerii proviziilor ca urmare a inacțiunii Congresului, ceea ce a dus la primele câștiguri notabile ale Rusiei în luni de zile”, a spus președintele SUA.

Biden cerut din nou Congresului să adopte imediat un proiect de lege privind finanțarea suplimentară a securității naționale pentru a reaproviziona forțele ucrainene.

Președintele SUA a afirmat, de asemenea, nevoia de a impune noi sancțiuni conducerii Rusiei cu scopul de a răspunde pentru faptele sale.

 

Situația sprijinului SUA pentru Ucraina

 

Senatul, controlat de democrați, a adoptat, pe 13 februarie, un pachet de ajutor militar de 95,34 de miliarde de dolari pentru Ucraina, Israel și alți aliați, dar președintele Camerei, republicanul Mike Johnson, a spus că nu se va grăbi să ia în considerare proiectul de lege al Senatului.

Pe 16 februarie, președintele Comisiei pentru Afaceri Externe a Camerei Reprezentanților, republicanul  Michael McCaul, a anunțat că pachetul de sprijin pentru Ucraina va fi luat în discuție, probabil, după jumătatea lunii martie, potrivit Reuters.

Anterior, președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a declarat că pachetul financiar al SUA este vital pentru Ucraina, iar țara sa nu are alternative.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel