Biden a semnat o lege care permite SUA accelerarea expedierii de echipamente militare în Ucraina

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:

Preşedintele Statelor Unite, Joe Biden, a semnat luni în faţa jurnaliştilor o lege care permite accelerarea expedierii de echipamente militare în Ucraina, reactivând un dispozitiv care datează din Al Doilea Război Mondial, notează AFP.

"Ucrainenii luptă pentru viaţa lor în fiecare zi", a declarat Joe Biden în Biroul Oval, adăugând: "Această luptă costă mult, dar a ceda în faţa agresiunii ar fi şi mai costisitor".

"Ukraine Democracy Defense Lend-Lease Act of 2022" se bazează pe un program din cel de-Al Doilea Război Mondial destinat pentru a ajuta Europa să îi reziste lui Hitler" şi "a fost susţinut de aproape toţi membrii Congresului" SUA, cu excepţia a 10 membri ai Camerei Reprezentanţilor care au votat împotrivă, a subliniat Casa Albă.

Conform legii semnate de preşedintele Statelor Unite, Ucraina poate solicita transferuri raționalizate de arme americane și alte tipuri de asistență de securitate. Statele Unite vor obține garanții că țara va înlocui sau rambursa bunurile la o dată ulterioară.

Pe de altă parte, executivul american a ţinut menţioneze că textul a fost promulgat în aceeaşi zi în care Rusia marca luni aniversarea victoriei din 1945 asupra Germaniei naziste.

Vineri, administrația Biden a anunțat un nou pachet de ajutor militar pentru Ucraina în valoare de 150 de milioane de dolari.

Potrivit CNBC, Ultimul pachet de ajutor militar, al nouălea pachet de asistență de securitate, ridică angajamentul SUA în materie de ajutor militar la 3,8 miliarde de dolari de când Rusia a invadat Ucraina la sfârșitul lunii februarie.

Luna trecută, Biden a cerut Congresului 33 de miliarde de dolari pentru a fi acordati Ucrainei. El a declarat că, pentru ca Ucraina să reușească să reziste împotriva Rusiei, SUA și aliații săi trebuie să continue să transfere arme și muniții.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel