Biden a mulțumit României: Puține state Aliate se pot lăuda cu ceea ce România a făcut pentru Europa și întreaga lume

Darius Muresan |
Data actualizării: | Data publicării:
Președintele Klaus Iohannis, primit de președintele Joe Bide în Biroul Oval, de la Casa Albă, SUA. Photo: Administrația Prezidențială
Președintele Klaus Iohannis, primit de președintele Joe Bide în Biroul Oval, de la Casa Albă, SUA. Photo: Administrația Prezidențială

Președintele american Joe Biden l-a primit la Casa Albă pe președintele român Klaus Iohannis, aflat în vizită oficială în Statele Unite ale Americii.

Cei doi au avut o scurtă discuție în Biroul Oval, în fața presei americane. Joe Biden a ținut să sublinieze încă din momentul în care a intrat în Biroul Oval, alături de Klaus Iohannis, că acum 20 de ani când era doar senator, a fost printre cei mai înverșunați susținători ai aderării României la NATO.

Ulterior Biden i-a mulțumit președintelui Iohannis pentru implementarea Parteneriatului Strategic, pentru rolul pe care România îl joacă în NATO, considerând acest rol unul vital nu doar pentru Europa, ci pentru întreaga lume.

Președintele american a mulțumit României și pentru modul în care țara noastră găzduiește militarii americani.

La rândul său Klaus Iohannis a subliniat importanța consolidării Parteneriatului Strategic, dar și a situației de securitate din regiune, unde cei doi lideri au căzut de acord că Federația Rusă nu trebuie lăsată să câștige războiul împotriva Ucrainei.

Iohannis a discutat și despre Wisa Waiver, manifestându-și speranța că lucrurile sunt pe drumul cel bun iar vizele urmează să fie ridicate în viitorul apropiat.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel