Berlinul se află într-o situație incomodă, a spus ministrul apărării: „Putin vrea să destabilizaze Germania”

Foto: Boris Pistorius / Bundeswehr/Mario Bähr
Foto: Boris Pistorius / Bundeswehr/Mario Bähr

Rusia a difuzat pe rețelele de socializare un schimb confidențial de informații între ofițerii germani despre livrările de arme către Ucraina.

Ministrul german al Apărării, Boris Pistorius, a acuzat Rusia că desfășoară un „război informațional” menit să creeze diviziuni în Germania, după ce o discuție între generalii germani a fost publicată de postul de stat rus RT. Ofițerii au discutat despre posibila utilizare a rachetelor Taurus cu rază lungă de acțiune de fabricație germană pentru a ataca Podul Kerci care leagă Rusia de Crimeea ocupată.

Boris Pistorius l-a acuzat duminică pe președintele rus Vladimir Putin că încearcă să „destabilizaze” Germania, după ce Rusia a difuzat interceptarea convorbirii.

„Este vorba pur și simplu de faptul că acest videoclip este folosit pentru a destabiliza” și a submina „unitatea” Germaniei, a declarat Boris Pistorius reporterilor la Berlin.

„Evident, este vorba despre subminarea unității noastre (...), despre extinderea internă a diviziunilor politice și sper din tot sufletul că Putin nu va reuși și că vom rămâne uniți”, a adăugat el.

 

Berlinul, într-o situație incomodă

 

Vineri, pe rețelele de socializare din Rusia a fost difuzată o înregistrare audio a unei conferințe a ofițerilor germani de rang înalt.

În special, participanții la discuții discută ipoteza livrării la Kiev a rachetelor Taurus cu rază lungă de acțiune de fabricație germană, ce ar trebui făcut pentru a permite forțelor ucrainene să le folosească și care este efectul lor potențial.

Ministerul german al Apărării a confirmat sâmbătă autenticitatea filmării și a declarat că a fost lansată o investigație privind acest caz.

Berlinul refuză oficial să livreze rachete Taurus la Kiev, invocând riscul unei escaladări a războiului.

În același timp, în timpul conversației, ofițerii dezvăluie detalii despre modul în care Marea Britanie și Franța ajută armata ucraineană să folosească rachetele Scalp pe care cele două țări le furnizează Kievului.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel