Benjamin Netanyahu: Anexarea unor părți din Cisiordania, doar cu acordul lui Joe Biden

Eduard Pascu |
Data actualizării: | Data publicării:

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a declarat că planul său de anexare a unor părți din Cisiordania va fi pus în aplicare numai dacă președintele SUA, Joe Biden îl susține.

"Fără aprobarea președintelui Statelor Unite, nu voi aplica suveranitatea - și am spus asta încă din primul moment", a declarat Benjamin Netanyahu pentru Channel 12 într-un interviu, transmite Anadolu.

Deși președintele american se opune vehement oricărui plan de anexare, Netanyahu a spus că schema va continua. ”Încă intenționez să o fac”, a spus Netanyahu, dar fără a da un calendar pentru anexare.

Netanyahu plănuise să anexeze părți din Cisiordania ocupată în iulie anul trecut în baza unui acord cu partenerul său de coaliție, ministrul apărării Benny Gantz. Cu toate acestea, premierul israelian nu a reușit să pună în aplicare planul pe fondul diferendelor cu partenerii săi de coaliție și cu fosta administrație Donald Trump.

Marți, israelienii vor vota în cadrul alegerilor generale. Sondajele de opinie arată că Netanyahu va întâmpina dificultăți în obținerea majorității simple pentru a forma un guvern.

Dacă Netanyahu sau rivalii săi nu reușesc să obțină majoritatea necesară pentru a forma guvernul, Israel va merge probabil la un al cincilea tur de scrutin.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel